lekkerLopen-pelgrimwandelcoach-passies- lekkerLopenTV
Het zal zo 1970 geweest zijn dat ik voor het eerst Broccoli zag en ook ging eten. Eigenlijk is dat heel laat want de eerste beschrijving van broccoli dateert uit 1777. Hier in Nederland werd het pas eind zeventiger jaren van de vorige eeuw geïntroduceerd. Men kende het wel maar het werd niet geïmporteerd. Op dit moment is het een heel belangrijke groente en wel om zijn grote gezondsheidsvoordelen en gebruiks mogelijkheden
Het bevat een hoge concentratie vezels, bèta-caroteen, calcium en…vitamine C. Het schijnt zelfs dat bepaalde bestanddelen ons beschermen tegen kanker, maar dat is niet bewezen. Het past in ieder geval in een caloriearm dieet.
Het is dus een heel gezonde groente en wat nog prettiger is, je kunt het op vele manieren bereiden.
Vandaag gebruik ik het in combinatie met zalm. Het recept vind je weer als je op de foto klikt.
https://spark.adobe.com/page-embed.js
Komt bij ons regelmatig op tafel. Gezond en heel lekker!
LikeGeliked door 1 persoon
Bedankt voor het recept. Binnenkort komt het op tafel.
LikeGeliked door 1 persoon
Je recepten lijken altijd véél minder bewerkelijk dan wat je meestál tegenkomt. Ik geef ze altijd door aan m’n dochter die koopt wat avontuurlijker dan ik.
LikeGeliked door 1 persoon
Le recepten die ik maak moeten makkelijk zijn en het liefst met de basis spullen die je in huis hebt, dus niet met al die speciale ingrediënten die je dan moet kopen en je maar een keer gebruikt.
LikeLike
Ja dat viel me op, bij sommige denk ik dan toch, misschien eens proberen. Maar overwegend ben ik toch wel een echte “van Gogh….;-) aardappeleter dus en maar heel af en toe de meest voorkomende pasta als macaroni of spaghetti.
LikeGeliked door 1 persoon