Zalm met Broccoli

Het zal zo 1970 geweest zijn dat ik voor het eerst Broccoli zag en ook ging eten. Eigenlijk is dat heel laat want de eerste beschrijving van broccoli dateert uit 1777. Hier in Nederland werd het pas eind zeventiger jaren van de vorige eeuw geïntroduceerd. Men kende het wel maar het werd niet geïmporteerd. Op dit moment is het een heel belangrijke groente en wel om zijn grote gezondsheidsvoordelen en gebruiks mogelijkheden

Het bevat een hoge concentratie vezels, bèta-caroteen, calcium en…vitamine C. Het schijnt zelfs dat bepaalde bestanddelen ons beschermen tegen kanker, maar dat is niet bewezen. Het past in ieder geval in een caloriearm dieet.

Het is dus een heel gezonde groente en wat nog prettiger is, je kunt het op vele manieren bereiden.

Vandaag gebruik ik het in combinatie met zalm. Het recept vind je weer als je op de foto klikt.

https://spark.adobe.com/page-embed.jsGewokte zalm en Broccoli

5 Comments on “Zalm met Broccoli

  • Le recepten die ik maak moeten makkelijk zijn en het liefst met de basis spullen die je in huis hebt, dus niet met al die speciale ingrediënten die je dan moet kopen en je maar een keer gebruikt.

   Like

   • Ja dat viel me op, bij sommige denk ik dan toch, misschien eens proberen. Maar overwegend ben ik toch wel een echte “van Gogh….;-) aardappeleter dus en maar heel af en toe de meest voorkomende pasta als macaroni of spaghetti.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: