En dan hoor ik ?

Het is mooi zonnig weer, ideaal om een stukje te lopen. Vandaag loop ik alleen en ik heb een stevig tempo. Koptelefoon op met heerlijke rustige klassieke muziek maar ik hoor ook de vogels nog en als ik voorbij mensen loop hoor ik die praten.

Zo wandel ik over een bospad en er komen een vrouw, man, meisje en een kleuterjongetje mij tegemoet. Als ik ze passeer hoor ik het jongetje zeggen:

dat is een oude opa, mama

Daar loop je dan met je 6 km tempo, een oude opa. Ja daar zal ik het mee moeten doen.

Toch was het wel een geslaagde wandeling hoor.

Ginkelse hei
Hoekelumse bos

Eenmaal thuis zag ik nog wel van mijn balkon deze mooie lucht

17 Comments on “En dan hoor ik ?

 1. Ach Harry, zolang ze je nog heen “opa’ tje” noemen, wat mij vorige week overkwam, valt het nog wel mee.
  Ook toen iemand , de eerste keer, mij in de bus opstond en mij haar plaats aanbood was dat best confronterend. Ik heb me er nu bij neergelegd want het is ook wel makkelijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Herken het wel een beetje… Onze kinderen “kleuren” ons anders in dan wij ons voelen. Toch merk ik soms al dat mijn lijf niet alles meer doet wat mijn hoofd denkt aan te kunnen. Maar we voelen ons ook vaak gelukkig omdat we best veel mensen in onze omgeving hebben / hadden die niet meer datgene aankunnen wat wel doen / kunnen.

  Like

 3. Dan kom ik er véél beter af, van de week zei mijn kleinzoon; “dat jij al 78 bent oma, ik vind je in die dertig jaar dat ik je ken helemaal niet veranderd”, ach dat jochie leert leert nog wel om diplomatiek te zijn met de waarheid, hij is nog lang geen dertig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: