Still Sweden

Na Sigtuna zijn we neergestreken in de woonplaats van zoon, schoondochter en de twee kleinzoons, Upplands Väsby. We blijven hier een dag of tien en gaan leuke dingen met de boys doen. Ze hebben al vakantie en de ouders moeten natuurlijk nog werken. Het weekend van de langste dag gaan we naar Kolmarden. We verblijven op een camping en zijn er gekomen met onze twee Mercedessen. Zoon heeft een 309 omgebouwd tot camper. De dag voor we vertrekken is hij goedgekeurd. Het is dus de maidentrip voor hem.

Maidentrip

Hier in Kolmarden is een gigantisch wild park tevens attractiepark. Je hebt hier zeker twee dagen nodig om alles te zien en te beleven. Het is groots opgezet. Het heeft een oppervlakte van zo’n anderhalve vierkante kilometer en er wonen meer dan 600 dieren van over de hele wereld. Vanuit een gondel in de kabelbaan heb je een prachtig overzicht waar de dieren leven. Grote vlaktes. Je hebt ook een uitzicht op de niet zuinige omgevingspracht.

We bezoeken een vogelshow en een toneelstuk met zeehonden, beide heel amusant.

En dan is er Bamse. Dit beertje behoort tot de cultuur van Zweden en is bekend uit boeken en tekenfilms. In de Bamse wereld zijn leuke attracties, speeltuinen, een park en natuurlijk een groot gedeelte om de inwendige mens te behagen. De Bamse wereld is toch wel favoriet bij de boys. Het is een soort Efteling en er staat een zeer grote rollercoaster. Kleinzoon van acht wil er wel in met Opa. Uit de gondel zie ik al dat deze wel erg hoog, groot en met heel veel vrije vallen, loopings en nog meer van die ongein gezegend is. Maar goed even slikken en loslaten heet dat, uit mijn comfortzone of zoiets. Op dat moment zegt oma tegen kleinzoon, ik wil graag met je mee. Zijn mond springt open van verbazing, oma? Ja, ik zegt ze. Dat is leuk en eerlijk gezegd komt het mij niet verkeerd uit. Daar gaan ze dan. Kleinzoon met zijn stoere oma (70) in de rij voor de wild Fire. Na zo’n tien minuten zie ik ze in het treintje op de derde rij zitten. Langzaam gaan ze steil omhoog tot 56 meter en dan 83 graden naar beneden. Nou kijk het filmpje maar even.

Je wordt zo door elkaar geschud dat het toch niet zo heel goed voor je nek is. Als kleinzoon toch nog met opa wil zegt die dat het niet zo goed voor zijn hart is, misschien toch wel een beetje laf, maar ja. Het was een erg leuk weekend zo met zijn zessen.

Maandag is het nog lekker weer en dan zijn de zwemmeertjes hier niet ver vandaan. We blijven nog een paar dagen en dan door naar het noorden. maar daarover later.

10 Comments on “Still Sweden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: