Stukje Zweden in foto’s

Na een paar uur durende boottocht komen wij aan in Zweden, Varberg. We besluiten om eerst een stukje te rijden. De snelweg is uitgeschakeld op de navigatie app. We rijden gewoon rustig, meestal 70 kmu en bij uitzondering stukjes van 90 kmu. Heel relaxt. We zien een meertje en rijden een kleine weg ernaartoe in. Dan komen we hier uit.

prachtig plekje aan een meer

Kan slechter zou ik zeggen. Alleen met mijn lief op deze paradijselijke plek. s’Morgens badderen en zwemmen in het meer. Kopje koffie en weer On the road.

We rijden nu in een prachtig stuk Zweden en komen uit in een natuurpark, het Kinnekulle naturreservat en wat denk je? Natuurlijk aan het water. Het is een gratis camperplek bij een natuursteenhouwerij museum. Deze plek is waarschijnlijk iets bekender want er staan wel acht campercollega’s. Hiervandaan lopen wandelpaden door de Kinnekulle.

Het naturreservat uit maar we blijven wel op de B wegen. We komen alweer uit bij een meer. Het plaatsje helemaal vooraan lijkt wel voor ons bestemd te zijn. Er rijdt net een auto weg en wij kunnen daar prachtig staan. Hiervandaan loopt een 25 km lang wandelpad. Ik heb er een deel van gedaan. Veel luxe huizen hier, wat wil je op zo’n mooie plek,

De volgende bezoeken we een paar steden o.a. Vasteras. Echt een Zweeds stadje zoals je kunt verwachten. We hebben een plekje uitgezocht hoe kan het ook anders aan een meer. Ik stap uit en direct drie van die steekvliegen op mijn lichaam. Het schijnt dat ik super aantrekkelijk ben voor steekvliegen. Weg wezen dus. We rijden naar Sigtuna. Dit is echt verrassend. Het was eens de hoofdstad van Zweden en de eerste munt is hier ook geslagen. De stad ligt aan het Mälarmeer. In 980 werd de stad gesticht door Eric de zesde van Zweden. Het was het machtscentrum van het toenmalige Zweden. Toen door veranderingen met het waterpeil de stad moeilijk te bereiken viel besloot de koning te verhuizen naar Stockholm en veel handelslieden volgden hem. De stad liep leeg en verloederde. In de 19 de eeuw kwam er een opleving en nu is het weer een mooie stad en wel met de oudste winkelstraat van Zweden.

30 seconden Sigtuna

9 Comments on “Stukje Zweden in foto’s

 1. Hej,
  Wat is Zweden toch mooi hè.
  Wij gaan over 2 weken naar Öland.
  Zoveel zin in… We zijn ooit al eens in Darlana geweest.m om precies te zijn, Yttermalung. De natuur is daar zo mooi, rustig, groen en veel meren. We hebben er kuddes met elanden gezien en bevers. Wilde aardbeien in overvloed.. Boven op de Gnupen gestaan en daar overweldigend mooi uitzicht over de omgeving.
  Geniet er maar goed van samen met je lief Harry.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: