Manne(tjes) dagOuwehand

Mijn lief is met haar twee dochters aan het uitzoeken wat er nu echt weg kan of wat ze nu echt meenemen uit hun ouderlijk huis. Een hele klus voor hun drieën. Het maar beter dat de twee boys en ik daar niet bij zijn. Een mooie dag voor een “ mannetjesdag” naar Ouwehands dierenpark.

Als eerste gaan we naar de Californische zeeleeuwen show. We zijn vroeg en zitten op de tweede rij. Een risico rij. Het schijnt dat de zeeleeuwen er plezier in hebben om de bezoekers op de eerste drie rijen nat te spetteren. Het kan ook zijn dat ze denken, moeten we weer, we zullen ze krijgen die kijkers. We hebben mazzel. Het vak naast ons krijgt de volle laag, wij overleven het droog. Super snelle sierlijke dieren zijn het.

Dan zijn de gorilla’s aan de beurt. Het heet Gorilla adventure. Dat klinkt wel spannend. Het is een grote hal met touwen en klimspul. Ik ontwaar twee grote gorilla’s die heerlijk liggen te slapen. Wat een avontuur. De boys willen naar de overdekte speelhal. Het lijkt wat op de hal van de gorilla’s alleen wordt hier wel degelijk geklommen en geslingerd. Een ideale plek voor de volwassenen om lekker te zitten terwijl de kinderen zich kunnen uitleven.

Wat gebeurt er veel om mij heen. Het is een pokkeherrie maar naast mij aan een tafeltje zit een ouder (echt)paar rustig te lezen of ze alleen op de wereld zijn. Allebei in een dik boek. Heerlijk om te zien.

Sinds een paar jaar wonen er twee Pandaberen in Rhenen. Het kost een paar centen maar dan heb je in ieder geval een publiekstrekker, tenminste zo was de redenering. De toeloop met grote file’s voor de ingang bleef uit. Het is een prachtige verblijfsruimte geworden waar de panda’s heerlijk kunnen luieren. Zij betalen geen huur aan het park maar andersom betaald het park huur aan China. Vijftien jaar lang € 800.000,00 per jaar. Ze eten voor een vermogen aan bamboo. Dat krijgen ze iedere ochtend om kwart over tien. Dan zijn ze even actief en kunnen weer de hele dag slapen. Echt spannende dingen gebeuren er niet. Er wordt gehoopt op een babypanda maar die mannetjes zijn zo lui dat ze eigenlijk helemaal geen zin hebben in een actief potje vrijen.

Wij hebben geen tijd gehad om te luieren. We hebben hier toch zo’n 5 km afgelegd. Plotseling horen we dat het sluitingstijd is en we verlaten, zoals dat heet, moe en voldaan het park. Nog even een snackbar opzoeken en weer naar huis.gele gifkikker

Een geslaagde mannendag.

12 Comments on “Manne(tjes) dagOuwehand

 1. Ik heb de aankomst toen gevolgd en besloten niet meer naar het park te gaan. Ik weet niet hoe een dierentuin die kosten kan dekken en denk dus dat een deel door de staat betaald werd/wordt. Hoe die dieren net na hun reis door sbs6 werd uitgelicht (letterlijk) ik heb er geen goed woord voor terwijl ik het voor hun komst echt een mooie dierentuin vond. En ik zie nog steeds waarom aan je foto’s.

  Geliked door 1 persoon

  • Het is nog steeds een prachtige dierentuin met hele ruime mooie leefruimtes. De eigenaar van het park is super rijk. De komst van de panda’s is zijn idee en hij bekostigt dit. Er is een prachtig verblijf voor ze gebouwd in Chinese stijl. Verder is de toegangsprijs ook niet mis. In het weekend aks je niet een of andere korting hebt is het € 23,00 PP. Vanaf 10 jaar. De meeste mensen komen met de auto, €7,50 pd.

   Like

 2. Ouwehandsdierenpark herinner ik me als kind. En we zijn er ook wel eens met onze kinderen geweest. Het is nog een gezonde activiteit ook, want je loopt ongemerkt heel wat kilometers : )

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: