Dagje Wellness eindigt met een knal

Dochter stuurt heel lief twee entrée bewijzen voor een dagje wellness. Niet alleen voor de sauna maar ook lekker voor een “beleving”. Het is niet naast de deur maar we zijn na al de verhuisstress best wel aan zo’n dagje toe.We gaan naar het Elysium in Bleiswijk. Van vrienden hoorden we vooraf dat het er tegenwoordig zo vies is. We gaan het zelf bekijken en beoordelen. Ik boek online en vul een heel formulier in. Hoe laat kom je en hoe laat vertrek je weer. Welk ritueel wil je. Ik heb de keus uit een Cylon of een Razul beleving.Ik ken geen van beide en kies voor de Razul. Dit blijkt een kleipakking voor de huid te zijn. Dan de vraag of je wil lunchen. Lijkt mij wel prettig en ik boek een shared lunch en denk een gedeelde lunch is voor twee personen. Kosten voor dit etentje € 16,95. Daar laat ik het bij en reken af.

Na een uurtje rijden komen we aan bij het Elysium. Het is tien minuten voor de door mij opgegeven tijd. We delen het parkeerterrein met zeker 100 anderen. Bij binnenkomst is er rechts een prachtige balie of desk, dat mag je ook zeggen met erachter drie enthousiaste in het zwart geklede dames. Mijn naam staat in het bestand en we nemen even het rijtje door. Ik zie dat u maar één lunch heeft besteld, dat is echt maar voor één persoon hoor. Ik bestel er maar ene bij. Ik vind dat altijd zo’n gezellige zin, komt uit het lied Annabel van Hans de Booij.  O ik zie dat u allebei de razul beleving heeft geboekt, u staat gepland voor half twaalf. Het is twee minuten ervoor, we zouden pas om half twaalf komen. Nee dat is dan een foutje, u kunt nog om half vijf vanmiddag. Jammer voor ons een beetje aan de late kant maar je laat het toch niet lopen. We krijgen twee rubberen armbandjes en zoeken de kleedkamer op. Op de grond bij de kastjes liggen dotten haren, jammer minpuntje. Het Elysium is behoorlijk groot en als je er voor de eerste keer komt weet je echt niet waar je moet zijn maar achter weer een balie staat een hele aardige vrouw die precies uitlegt waar alles is en welke sauna’s je echt moet proberen. Het ziet er inderdaad schitterend uit, prachtig aangelegde tuin, een soort duinpad en natuurlijk diversen baden, sauna’s en heerlijke hangmatten. De zon schijnt wat heb je dan nog meer te wensen. We doen een saunagang en een zwembad en dan is het tijd voor de lunch. Wij staan gepland voor half een. Het restaurant is boven en we nemen plaats aan een kleine tweepersoons tafel. In het midden staat een groot houten draaiplateau. Alweer een vriendelijke medewerker vraagt wat we willen drinken. We gaan voor een sapje, klein glas. Na een kwartier wordt bij iedereen een soort zilveren schaal met daarop allemaal hapjes op de draaiplateau gezet. Er is bijna geen plaats meer voor het bord en het drankje. Zo groot als het blad is zo klein zijn de hapjes. Alles precies uitgerekend voor twee. Voor ieder een mini kippenpootje en vleugel. Twee balletjes, formaat grote soepbal en wat sausjes en salade in schaaltjes die denk ik ontworpen zijn voor de huisjes in Madurodam. De smaak is allemaal oké, dat wel maar de prijs-kwaliteit- hoeveelheid verhouding is zeker niet oké. Twee mannen aan de tafel naast ons zeggen er wat van. Voorheen was er voor de zelfde prijs een buffet en met een dessert. Dat staat nog wel op de kaart maar is er niet meer. Dit moet een beter winstmodel zijn. Voor de mannen die hier vaker komen is dit de laatste lunch, dus hoezo een winstmodel? Dit alles kost dus exclusief de drankjes € 33,90. Inclusief de sapjes € 45,40 kassa.

Dit was een kleine domper, maar de sauna’s en het heerlijke zoute bad waar je gewoon blijft drijven zijn heel ontspannend. Toch heb ik nog een puntje van aandacht. Als je jong en soepel bent zal dat niet gelden maar als ik zie hoe leeftijdsgenoten van mij ook moeilijk de baden inkomen mag er wel wat aangepast worden. In de voorwaarden staat dat het Elysium op geen enkele manier aansprakelijk is voor wat dan ook lichamelijk letsel. Dan zou b.v. een handvat naast het moeilijke trapje om in het bubbelbad te komen niet verkeerd zijn. Ik zag iemand die heel rot het trapje in het water miste en zo het bad inviel.

Het is tijd voor de klei. We worden alweer ontvangen door een heel vriendelijk meisje. Op een tafel staan diverse soorten klei en smeersels met een geur, sinasappel, chocolade en meer. We kiezen drie bolletjes uit en vertrekken naar en speciale stoomkamer. Daar smeren we ons helemaal met die klei in en dan begint het heet te stomen. Zo zitten we een kwartier en de klei doet onzichtbaar zijn werk. De douches gaan aan en we spoelen alle klei er weer af. Ik voel mij direct een dag jonger. We krijgen nog een lekker glas thee. Laat de huid nog even uitademen wordt verteld. Kan de huid ademen? Het was een prettige “beleving”.

Dagje wellness bij het Elysium.

Pluspunten:

Zeer vriendelijke medewerkers, veel verschillende mogelijkheden om te relaxen. Veel sauna’s en baden. Prachtige entourage. Op de kleedkamer na goed schoon.

Minpunten:

Karige eten voor een hoge prijs, geen veiligheidsvoorzieningen voor de wat stroeve mensen.

We rijden ontspannen richting Epse waar we een eetafspraak hebben. Het schiet lekker op en hele stukken mag ik 130 rijden en vandaag doe ik dat ook. Volgens de navigatie zijn we dan om 19:00 uur in Epse. Iets voorbij Driebergen hier 100, passeer ik net een vrachtwagen, een enorme knal en hoor een ratelend geluid. Klapband. Rechtsachter plat. Ik bereik veilig de vluchtstrook en bekom even van de schrik. Mijn lief belt de wegenwacht en hoort dat we weggesleept worden naar een veilige plek en dan worden geholpen. Het zou een half uur duren. We moeten zo snel mogelijk de auto uit en achter de vangrail. We staan net achter de rail als er al een WW busje stopt. Een vrolijke man stapt uit, vraagt wat er aan de hand is, controleert of er een reserveband is en zegt, dat fiks ik even voor jullie. Er stopt nog een auto die met knipperlichten het verkeer waarschuwt en dan komt ook de takelwagen nog even. Maar dan zit het thuiskom reservewiel er al onder. Dat is dus fantastische service van de ANWB en nog steeds vrolijk nemen we afscheid van deze WW kanjer. Nog geen half uur stil gestaan. Epse vergeten we maar even want dat is te ver voor een thuiskom band.

Het was een heerlijke ontspannen dag.

9 Comments on “Dagje Wellness eindigt met een knal

 1. Leuk om te lezen. En dan te bedenken dat vlak bij Epse (in Bussloo) een super sauna gevestigd is. Absoluut een
  bezoekje waard. Met de nodige leuningen om rustig en
  veilig af te dalen. En ook nog eens niet zo ver van Ede😎

  Geliked door 1 persoon

 2. Heftig hoor zo’n dagje. Probeer strakseens de Sauna in Lunteren.
  Kleinschalig, vriendelijk personeel en schoon. Lekker dicht bij huis. Ik wordt er meestal behoorlijk taai van een dagje sauna en dan ben je lekker snel thuis.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoewel het niet zo ver is van hier ben ik er npg nooit geweest. Ik stond er een keer veer de deur toen ik echt nérgens de auto kwijt kon. We hadden vroeger een bescheiden saunacomplex dicht bij huis, daar hadden we een abonnement maar helaas, die is afgebrand. Nou ja, voorlopig komt het er nu toch niet van en als het Eylisium zo weinig rekening houdt met ouderen is het sowieso al geen optie. Heel jammer dat ook daar, net als in de restaurants vaak een “gewone “lunch, als bijv. een uitsmijter, van de kaart verdwenen zijn. Ik hou niet van liflafjes voor een megaprijs. Geef mij maar een simpel ontbijtje op lunchtijd;-)

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is allemaal zo niks voor mij ik krijg de kriebels alleen al als het over plukken haar gaat. Hier in de buurt is ook een groot complex en het is er altijd druk. Maar dat je al een vermogen neertelt voor de beleving en dan nog meer voor de lunch. Tja daar doe ik dus niet aan mee.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: