Een bijzondere droom

Net op het punt om te vertrekken richting Dresden kijk ik nog even op Messenger en zie een boodschap van mijn neef Ruud.

Harry ik zie dat je in Polen bent als het kan moet je even langs Randi en Herman gaan. Randi heeft vroeger bij mij in de klas gezeten en is bezig met een project waar kinderen met een beperking en/of chronische ziekte alleen of met hun familie een heerlijke vakantieweek kunnen beleven.

De droom van?

Ik zie dat het maar 49 km is vanaf de plaats waar wij nu staan. Toch maar even niet naar Duitsland en nog even hier in Polen kijken bij het soort project waar mijn hart ook ligt. We besluiten om er gewoon maar naartoe te rijden en wel zien of er iemand is. Na een beetje of eigenlijk na flink zoeken komen we op een prachtig plekje waar twee huizen staan waar zo te zien nog wel het een en ander aan moet gebeuren. Dit is de plek waar aan Villa Marleen gebouwd wordt.  Er is niemand, dan toch maar het nummer bellen dat op de website staat. Ik krijg Randi aan de telefoon, zij is met Herman onderweg om bouwmaterialen te halen. We spreken af om elkaar over drie uur te zien hier op de bouwplaats. Wij blijven daar gewoon wachten, ik vast een filmpje makend.

Tien minuten eerder dan de drie uur komt er een busje aanrijden met Nederlandse tekst erop. Dat moeten ze zijn. Uit het busje stappen Randi en Herman en ik zie direct twee mensen met een enorme drive. Ik had in de wachttijd al het verhaal achter Villa Marleen gelezen dat op hun website staat. In het kort. Marleen is de dochter van Randi en is op 10-jarige leeftijd overleden. Randi gooit dan het roer om en begint een studie voor maatschappelijk werker. Na een tijdje als zodanig te hebben gewerkt groeit steeds meer het idee om voor gezinnen met een kind die een chronische ziekte heeft of een beperking iets te betekenen. Iets dat zij zelf gemist heeft tijdens de vijf jaar ziekte van Marleen. Even op adem komen in een mooie rustige omgeving waar een gespecialiseerd team de zorg op zich kan nemen. Zo komen zij in Polen terecht waar ze die droom gaan waar maken. Eerst een B&B met kleine zorg camping en nu dan een fantastisch droomproject. Waar haal je het geld vandaan om zoiets voor elkaar te krijgen. Beetje bij beetje, eerst al hun spaargeld erin en hopen op donaties. Niet alleen geldelijke donaties maar ook b.v. mensen die een tijdje mee helpen bouwen. Een prachtig project waar heel veel gezinnen met een zorgkind blij van kunnen worden. Nu kan ik nog veel meer schrijven maar het hele verhaal staat op de website. Neem even de tijd om wat dingen te lezen.

“De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen“. Nelson Mandela.

Hier vast een paar links.

Over Marleen

over Randi en Herman

Doneren?

Wij nemen de volgende dag weer afscheid van deze twee geweldige mensen die deze bijzondere droom aan het waar maken zijn.

6 Comments on “Een bijzondere droom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: