Ja en daar is Italië dan.

Mijn ervaringen met Frankrijk aan de westzijde waren niet altijd even leuk. Ik was toen blij dat de 1000 km die er doorheen liep voorbij waren. Wat nare ervaringen toch veel doen met een mens. Maar nu na een paar weken aan de andere kant van Frankrijk ben ik helemaal om en heb erg genoten. Op mijn weg naar Italië heb ik een paar mooie plaatsen aangedaan. In iedere plaats een flink stuk gelopen, veel klimmen en dat is te merken aan mijn kuiten. Gelukkig mocht ik de oversteek door de Hautes Alpes naar Italië met de Sprinter doen. Dat was al spannend genoeg.

a6

De smalle weg gaat over een paar flinke cols. Een van 2100 en een van 1900 meter. Het zicht is slecht en de natte sneeuw klettert op mijn voorruit. Het is wel stil onderweg, heel weinig verkeer. De wintersport stadjes zijn nu uitgestorven. Vooral weer stijl naar beneden is niet mijn favoriete bezigheid. De versnelling in z’n twee maar er moet toch flink geremd worden want die massa van zo’n 3,5 ton wil wel. Na iets meer dan 100 km vind ik het zat en parkeer op een soort camperplaats bij een outletcentrum. Er staan genoeg auto’s. Een tijdje rondgelopen in dat centrum , maar het zal wel. Door die vijf maanden die ik nu onderweg ben in mijn kleine bedoeninkje heb ik totaal geen behoefte meer aan b.v. kleding kopen. Ben benieuwd of dat weer gaat veranderen als ik eenmaal weer terug ben in Nederland. Maar goed daar sta ik dan ook in de nacht op dat immense parkeerterrein, alleen in het pikkedonker. Dit is de eerste keer dat ik mij niet lekker voel met het niet op een camping staan. Om half twee mijn bed weer uit en wat voorzorgsmaatregelen genomen. metalen staaf naast mijn bed gelegd, telefoon  vast op 112 gezet en de stoelen in de rijstand gezet zodat ik direct kon weg rijden. Na deze maatregelen heb ik verder uitstekend geslapen en werd tegen zessen wakker door auto’s die er parkeerden, waarschijnlijk allemaal medewerkers van het centrum die om zes uur moesten beginnen. Het kan maar tussen de oren zitten.

Verder richting kust. Weer een paar leuke cols en ik zie dat het de komende uren droog blijft. In Pornasio, met mijn dyslexie lees ik natuurlijk Parnasia, dat is een strand bij Bloemendaal maar het is dus Pornasio. Daar stop ik en ga vast een stuk lopen. Er loopt een GR route en die volg ik. 4,5 heen en ook weer terug. Ik stap de Sprinter in, doe de deur dicht en het begint mij daar toch te gieten. De engeltjes zijn met mij.

Door de regen naar de kust en ik kom uit bij Diano Marina. De zon schijnt hier heerlijk en er is een grote camperplaats. Wat heet groot, er kunnen 400 campers staan. Niet hut je mutje maar redelijk uit elkaar. Een heel groot sanitair gebouw dat mij aan mijn diensttijd doet denken. Wel schoon trouwens en wat ook handig is, de bril van het toilet gaat automatisch omhoog, die moet je dus altijd eerst naar beneden doen om te gaan zitten, goede uitvinding. Ben benieuwd naar reacties hierop.

a8a9

Ik ben hier drie nachten gebleven. Het waren drie zonnige dagen. Een dag 14,5 km gelopen en een dag 45 km gefietst op de electrieke.

Het valt mij op dat in dit gebied de mensen er erg verzorgt uitzien. Vrouwen met perfect geknipte kapsels, natuurlijk met in ieder geval een gekleurde glansspoeling en de mannen ook echt goed geknipt, verzorgde baardjes en stijlvolle kleding. Het klopt niet helemaal met wat ik hier boven schreef over geen behoefte aan kleding kopen maar ik kijk er wel graag naar. De meeste mannen hebben wel echt een macho loopje, ik ben ook maar vast een beetje aan het oefenen.

Ik ben nu onderweg naar Pisa waar ik mijn geliefde in de armen zal sluiten en veel minder romantisch heb ik er een afspraak bij de Mercedes garage voor een kleine beurt en om de remmen eens goed te controleren. Met al die bergen hebben die behoorlijk wat te lijden.

In mijn vorige blog schreef ik dat alle nieuwe volgers een link kregen naar het eBookje dat ik heb gemaakt maar voor iedereen die dat leuk vindt is hier de link.

rustmomenten

Het zijn mijn rustmomenten maar misschien zit er een tussen waar je iets mee hebt.

3 Comments on “Ja en daar is Italië dan.

  1. Voor wie graag rijdt (zeker met een camper) is die manier van reizen perfect om een land helemaal te leren kennen. Zo’n ritten zouden zeer nefast zijn voor mijn vuile was, want ik zou het zeker om het uur in mijn broek doen bij die bergritten. De foto’s die je meebrengt zijn prachtig.
    Succes met het in de armen nemen van je geliefde!

    Geliked door 1 persoon

  2. Oh Har wat een prachtige foto’s weer.
    Je zou zo mee kunnen doen met het programma “de gevaarlijkste wegen van de wereld”.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: