Waarom Neastved?

We zijn al een paar keer op weg naar andere plaatsen langs en bijna door gekomen, Neastved. Wat moet je nou in zo’n stad zoeken? Maar dan zien we opeens dat dit de stad van de muurschilderingen is. Daar ben ik dus een groot bewonderaar van. Vanaf 1984 komen graffiti artiesten hier naartoe en de gemeente omarmt ze. Zo ontstond een groot project van 10 kunstwerken en nu nog steeds komen er nieuwe bij. Op naar Neastved, vanuit de Sprinter zien we er al twee maar verder zien we niets. Je moet echt weten waar ze zich bevinden. Bij de tourist-office kunnen ze het niet vertellen, maar gaan jullie het eens in de bibliotheek proberen. Het lijkt wel of de reisboeken het belangrijker vinden dan de bewoners zelf. In de bieb schiet ik een medewerker aan en vraag naar een folder. Hij moet er zijn, zegt hij maar waar. We nemen plaats in design stoelen in de prachtige bibliotheek. Dan kom de super behulpzame man bij ons met een fantastisch kunstboek waar alle muurschilderingen in staan maar nog niet waar ze buiten uithangen. Dan via een college van hem komt er nog een folder met de route boven tafel. Wat een fantastische hulp van deze aardige man. Zonder die folder is het moeilijk alle kunstwerken te vinden. We gaan aan de wandel en het is heel leuk de stad ook op deze manier te verkennen, net een puzzeltocht. Ben je een liefhebber van muurschilder kunst dan kom je hier goed aan je trekken.

8 Comments on “Waarom Neastved?

  1. Pingback: Margriet route? – waarloopjijwarmvoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: