Het zal je maar gebeuren.

Het zal je maar gebeuren: je hebt een prettig leven, sport veel,leeft gezond. Maar dan gebeurt het. Je nieren doen het niet meer, je moet aan de dialyse. Minimaal drie maal per week vier uur gekluisterd aan een machine, zoniet, dan ga je dood.

Het zal je maar gebeuren: je krijgt te horen dat je kind een nierziekte heeft en moet dialyseren. De situatie van het hele gezin verandert. Ook hier weer er is geen andere oplossing dan dialyse, voordat er misschien een donornier is. 

Om deze volwassenen en kinderen met een nierziekte een ” normaler” leven te laten leven maakt de Nierstichtichting zich hard voor de draagbare kunstnier. Alleen de kosten van ontwikkeling is geen kleinigheid. Gelukkig komt er geld binnen van symphatisanten en de Nierstichting organiseert diverse sponsoracties. Een daarvan is een wandeltocht ” De Rode Loper”. Ik loop mee met een team van getransplanteerde nierpatiënten, mensen in pré-dialyse waarmee ik in september weer een pelgrimage-looptocht naar Santiago de Compostela ga maken. Ook in ons team vrienden en familie.  Ons team heet: Kidney Pilgrims. Wij lopen 20 km. 

Nu heb ik een voorstel. Je gaat naar:  Ikgeefvoordedraagbarekunstnier  en je doneert b.v. 5 cent per km, dat is dus 10 euro. Minder en meer is hierbij ook toegestaan. Als die kunstnier er dan is kun je wel lekker mooi trots zeggen dat jij er nog aan meebetaald hebt. 

Namens alle onvrijwillige nierpatiënten vast heel erg bedankt.

Warme groet en een glimlach, 

Harry.

3 Comments on “Het zal je maar gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: