Naardenvesting

Mijn lief ligt op de OK in de Bergman Clinic om een afgescheurde pees van haar linkerschouder te laten repareren. Het is dus wachten voor zij weer aanspreekbaar is en op haar kamer ligt. Om deze tijd te overbruggen ga ik eens een stukje lopen in Naarden-Vesting. Dit is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa, maar is vooral beroemd om zijn stervorm. Er zijn zes bastions, een dubbele omwalling, dubbele grachtengordel en natuurlijk is daar ook nog Jan de Bouvrie die zijn nering in Het Arsenaal heeft.

vrouw
zo bij Jan de Bouvrie vandaan

Het is prachtig weer en het is goed lopen over de wallen.

Het stadje heeft prachtige gevels, leuke doorkijkjes en een Grote of Sint-Vituskerk. Hij stamt uit de 14e eeuw en heeft twee bekende orgels. Voor of eigenlijk achter deze kerk staat het donormonument. Het is een monument voor getransplanteerden en hun donoren. Het staat symbool voor een getransplaneerde die dankzij zijn donor naar een nieuw leven klimt en voor de nabestaande die uit een dal van verdriet klimt doordat de overleden donor in iemand anders voortleeft. Het is een monument als eerbetoon aan alle vaak anonieme donoren die hun organen hebben afgestaan.

donormonument

Er loopt een leuke wandelroute om en door Naarden heenvan bijna 4,5 km leuk om eens te doen.

Terug in de Bergman Clinic ligt mijn lief gelukkig alweer in haar bed en kan weer lachen. Meestal als je iets laat repareren kun je het direct weer gebruiken, helaas moet je voor dit genezingsproces toch wel een half jaar uittrekken.

Warme groet en een glimlach.

6 Comments on “Naardenvesting

  1. Een stadje dat inderdaad aan de hand van de foto’s wel een bezoekje waard is.
    Het wordt dus nog flink afzien voor je lief, meestal een pijnlijke grap ook die revalidatie. Maar toch maar blij zijn dat het “gemaakt”kon worden. Beterschap en eh…. de schouders eronder 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: