Vroeg, nat en veel. 

Voor mij is het nog nacht als om vijf uur de twee Japanners vertrekken. Het wordt dan ook wel een straffe wandeling. De bedoeling is 22 km naar Tajo te lopen en daar overnachten. Helaas de alberque is gesloten en de privé alberque/hostel is al een maand volgeboekt. We, ik loop vandaag met twee anderen beginnen ook vroeg om de bijna 34 km te volbrengen. We besluiten om km te maken het eerste stuk langs de stille weg te lopen. Het is echt pokkenweer. Regen, wind en koud. De poncho aan en dat loopt met stokken niet makkelijk. Opbergen die dingen en omdat we langs de weg lopen kan dat wel. Dan is het weer droog, poncho uit en zo blijf je lekker bezig. We lopen langs een gigantisch stuwmeer, Midden-Oosten zie je nog een klein eilandje met alleen een huis erop. Er is ook een gigantisch project bezig, twee nieuwe grote bruggen waar de hoge snelheidstrein overheen moet. 

  
De alberque is inderdaad dicht. Het is nu al een tijdje droog en we gaan van de weg af en een stijl rotspad op. 

  
Nog 12 km over een uitdagende weg. Vooral het laatste stuk gaat over door de regen spekglad geworden stenen stijl naar beneden. Loop gelukkig weer met mijn stokken, dat geeft weer zekerheid. 

  
    
Na bijna 9 uur ben ik blij een eigen kamer in het hostel te hebben. Warm worden onder een heerlijk hete douche en eerst een tukkie doen. Morgen maar  8,5 km naar Grimaldo anders wordt het weer 29 naar Galisto en ik loop al voor op mijn schema, dus kalm aan. 

  
  

6 Comments on “Vroeg, nat en veel. 

  1. 35 graden is niet alles om te lopen maar in die nattigheid te wandelen is ook niet echt leuk.
    Hopelijk zijn de vooruitzichten beter dan de afgelopen dagen.
    Hoe gaat het met je knie?

    Like

      • Eind deze week gaan we wandelen op de Sallandse heuvelrug, in de omgeving van Ommen.
        Voorspellingen zijn rond de 13, 14 graden maar ik vind dat om te wandelen oke.
        Wandel ze, maar met 8,5 kilometer moet dat met 2 vingers in de neus gaan.

        Like

Plaats een reactie