Camino de Santiago. Rustig aan. 

Gelukkig valt mijn knie mee hij is niet dik, alleen mijn voet heeft ook wel een tikje mee gekregen en voelt niet lekker. Vandaag dus maar een rustig dagje, slechts 12,5 km. Het is druk als ik Cáceres verlaat, iedereen haast zich naar het werk en ik heb alle tijd. De route geeft aan dat je naast of eigenlijk op een provincionale weg loopt. Maar dan is er een behulpzame Spanjaard. Er is een andere weg en hij brengt mij naar het begin van een prachtige route. Maar voor we elkaar een hand geven zegt hij nog even dat de honden die ik tegen zal komen niets doen alleen maar vervaarlijk blaffen.Toch een leuk begin. Het blijkt dat de honden die ik tegen kom achter een hek zitten, weer voor niets zorgen gemaakt. Na de hectiek van de ochtend spits is het plotseling heerlijk stil, zeg maar weg van de snelweg en ik loop in alle rust. 

   
 De camino stijgt behoorlijk en als ik boven ben mag ik en dat vinden mijn knieën heerlijk, weer naar beneden. Stijgen is toch prettiger dan dalen. De verdere weg zal ik ik je besparen,, die is saai. Een soort ventweg naast de snelweg, ik ben dan ook blij als ik in het stadje ben. Een mooi entree. 

  
Hier verblijf ik in een zeer een eenvoudige, zeg maar gerust spartaanse alberque. Donativo, je doneert wat je het waard vindt. De bedden staan dicht op elkaar, het water in de douche is koud maar er is wel een wasmachine die ik gebruik maar helaas hij doet het niet. Mijn kleren wel in het zeep maar verder niets. Dat wordt dus zelf wassen en uitspoelen maar het positieve is dat de droger het wel doet en dat heb je hier met deze regen wel nodig.

mijn rugzak staat al bij mijn bed.
 
 Het menu del dia is uitmuntend, de kokkin is echt trots op de gerechten die ze maakt. En dat alles voor 10 euro Inc een fles heerlijke wijn. Jammer dat ik die niet in mijn rugzak kan meenemen. 

 

kikkererwtensoep

 
heerlijk suddervlees
   
 Verwachting  voor morgen: regen met onweer. We zien wel. 

13 Comments on “Camino de Santiago. Rustig aan. 

 1. Bedankt dat we mee mogen genieten van de tocht! Prachtige foto’s! Heel veel sterkte met de knie en hopen op beter weer!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat fijn dat je geen hinder heb ondervonden van je knie. Het tochtje van 12,5 kilometer is dan lang genoeg. Net wat je zegt, rustig aan!
  Het eten ziet er goed uit hoor.. Kun je weer op krachten komen voor de volgende etappe. Fijne avond.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoi Harry,

  Zo’n menu de dia blijft ons, als we in Spanje zijn, altijd weer verbazen.En met jouw berichtjes erbij ben ik elke dag een beetje in vakantiestemming. Geef je been de nodige rust. Dat betaalt zich later wel weer terug,
  Steek bij de volgende kapel maar een kaasje aan voor Sint Arnica,
  Een hartelijke groet uit Zevenbergen.
  Kleis

  Geliked door 1 persoon

 4. Ziet er idd goed uit Har en weer goed uitrusten voor de dag van morgen. Hoop geen snurkers on je heen .
  Wat een pech met al die regen, hoop dat het toch meevalt.
  Liefs 😀

  Geliked door 1 persoon

 5. Elke dag weer een genot om je blog te lezen Harry!
  Ben stiekem jaloers maar geniet van je beschrijvingen en van je mooie foto’s. Gelukkig valt je blessure mee.
  Hier wordt het weer langzaam minder, dus zal het bij jou hopelijk langzaam beter worden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hoi Harry,
  Dank voor je mooie foto’s en je verslag. Ik geniet ervan en droom nog van de Santiago vorig jaar. Zeker als ik je foto’s nu zie, dan denk ik gelijk terug aan die tijd. Genieten en nog steeds nagenieten.
  Rustig aan, zodat je knie het goed blijft volhouden. Hopelijk valt het morgen mee met het weer en ga je weer een mooie dag tegemoet.
  Groetjes vanuit het Brabantse Uden,
  Anja

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: