Je moet jezelf eens kietelen

Je hebt van die dagen dat je eigenlijk geen zin hebt om op te staan en weer te gaan lopen. Vandaag is zo’n dag. Ik sleur mij uit bed en neem nog maar eens een douche om wakker te worden. Na het ontbijt ga ik met tegenzin op weg voor een miniwandeling van 9 km van Cãnaveral naar Grimaldo. Net na de bebouwing ga ik het land in en mijn stemming slaat direct om naar zin hebben. Daarom doe ik dit. Het is dan maar 9 km maar wat voor een km-ters. 

   
 Na een stevige klim over een oude stenen pad kom ik plotseling in een bosgebied. Het ruikt nog steeds naar voorjaar en ik kom ogen tekort. In de verte zie ik een rund liggen maar als ik dichterbij kom blijkt het een dood stuk van een boom te zijn. 

 Ik loop dwars door een bos met oude kurkeiken, de runderen grazen of liggen heerlijk in het zonnetje te herkouwen en op een heuvel een grote mekkerende kudde geiten waarvan een aantal zo’n grote bel om de nek hebben. Je zal toch de hele dag dat gebel moeten aanhoren. 

   
 Ik ben weer helemaal in een positieve flow en mijn gevoel zegt, loop toch die 21 km ook even door, je gaat zo lekker. Maar gelukkig luister ik deze keer eens naar mijn verstand en sla af om nog een km naar Grimaldo te lopen waar een alberque is. Het is pas elf uur en ik ben de eerste in deze wel hele kleine alberque. Wat moet ik de hele dag hier doen. Tweehonderd meter verderop is een privé alberque en ik ga daar ook eens kijken. Hier ontmoet ik Cécar. Hij kocht een aantal jaren geleden een half afgebrand huis dat al acht jaar stond te verloederen en deed er twee jaar over om het te maken zoals het nu is. Prachtig, hij had een gestresste baan als ingenieur en nu is hij hospitalero zonder stress en alle tijd voor zijn twee kinderen, dat is je droom waar maken. Ik haalde mijn rugzak weer op en verruilde de alberque donativo voor deze. Voor 20 euro incl koffie, thee, fruit en ontbijt kun je jezelf nog eens kietelen. 

zie de verschillen

   
 

8 Comments on “Je moet jezelf eens kietelen

 1. Goeie beslissing broertje👍.
  Die foto van die twee bomen prachtig . Net twee mensen met vleugels . Korte (voor jou dan) tocht maar heel mooi en gelukkig weer positivo.
  Liefs 😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Weer een leuk verslag en goede sfeerfoto’s . Het ga je goed . Nederland zomert volop alleen ik heb een vervelende kriebel kuch . Groet E

  Like

 3. Mooie foto’s en goed om goede overnachting te nemen. Vanavond 8 km gewandeld en door Park van Luna en lekker naast de paden lopen . Tot morgen

  Geliked door 1 persoon

 4. Geniet Harry. Goed dat je een dagje rustig aan doet. Dank voor je mooie foto’s en verslagen. Gisteren een uur gelopen met onze golden retriever die dan ook zo blij is dat we gaan lopen. Dat is ook genieten. Groetjes Anja

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: