Camino de Santiago, onderuit 

Het regent de hele nacht en ook vanmorgen als ik opsta gaat het nog behoorlijk te keer. Dat wordt dus een poncho dag. Als ontbijt een sinaasappel en een yoghurtje die ik nog in mijn tas heb en om acht het sta ik buiten met poncho. Het is droog en het ziet er naar uit dat het voorlopig zo blijft. Poncho opbergen en windstopper aan en lopen. Dat is slalommen, door al het water dat is vallen zijn sommige stukken wel erg drassig. Ik kom bij een soort beekje en moet toch proberen aan de andere kant de geraken. 

  
Ik sta op het punt mijn schoenen te verruilen voor mijn crocks als ik achter het hoge gras een paar stenen blokken zie, gelukkig dat gaat een stuk makkelijker. Het lopen gaat zwaar omdat al die modder aan je schoenen blijft zitten en ik heb gewoon geen zin om mijn stokken te pakken, moet die rugzak eerst weer af en je kunt hem ook zomaar niet neerzetten. Ik passeer een heel groot veld met aan een kant een stel oude vervallen gebouwen. Een ideaal decor voor een thriller.  Zomaar in niemandsland. 

  
Ik loop in een lekker ritme als mijn rechter veter achter het knopje van mijn linkerschoen haakt en ik onderuit ga. Met langlaufen heb ik geleerd goed te vallen, heel veel kunnen oefenen omdat remmen niet mijn sterkste punt is, maar ik kan toch niet voorkomen dat ik vol op mijn knie val. In een paar seconden gaat er van alles door je heen. Dag camino, maar na een paar minuten als de ergste pijn en schrik is verdwenen, mijn gehavende knie verzorgt, kan ik weer doorlopen.

  
De verwachting is de hele dag tegen maar dat komt niet uit. Alleen tijdens de  tussenstop in Valdelor begint het te regenen het blijft verder alleen dreigen . Ik loop weer op de gecombineerde camino en zie veel Romaanse bruggen en moet daar trouwens ook overheen. 

 

straatje in Cáceres
  
 Nog 12 km naar de prachtige stad Cáceres. Misschien nog mooier dan Mérida. Ik heb geen zin in een gemeenschappelijke douche en besluit om in een hostel te overnachten, Kan ik op mijn gemak de knie behandelen, desinfecterende spay en arnica. Het is nog druk in de stad er is een soort middeleeuwse braderie en een stel bandjes op straat. Ik kom hier later nog eens terug om de stad goed te bekijken. Mijn knie is stijf en de straatjes erg stijl dus geen optie om veel te lopen. Morgen stop ik maar na 12 km, even kijken hoe het gaat. 

   
   

9 Comments on “Camino de Santiago, onderuit 

 1. Sterkte met je knie. Ik geloof gelijk dat je je camino in het water zag vallen. Wat een prachtige foto’s weer. Die met de dreigende luchten. Respect voor deze prachtige maar soms zware tocht

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Har,
  Balen man met je knie, zo te lezen ben je er toch nog goed doorheen gekomen. Ja due knieën heb je toch echt nodig om verder te gaan . Hoop echt dat die snel heelt.
  Idd in die kleine dorpjes met veel hoogte verschillen is het ook heftig met lopen. De foto s van die straatjes zijn prachtig . Allemaal trouwens. Rustig aan verder en goede loop. Let op je veters 😂😘

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoi Harry,
  Prachtig de foto’s. Pas goed op je knie. Dan maar wat rustiger aan, dat mag hé. Morgen weer een nieuwe dag. Fijn dat het beter gaat. Toi toi toi

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat was schrikken. Hoop dat het spoedig beter gaat. In 2013 overkwam mij dat ook. Ik brak mijn neus, twee blauwe ogen en zere knie. Die tabletjes gebruikte ik ook en die hielpen geweldig. De neus is in het ziekenhuis rechtgezet. Dus nu weer lopen met de neus vooruit en de veters weggestopt in de schoen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: