Toch maar even door. 

Vanmorgen is het al vroeg onrustig in de alberque. De eerste pelgrims staan al om 6 uur naast hun bed. Wat zal ik doen. Proberen om nog even te slapen of toch maar eruit. Het laatste maar. De hospatilero heeft een lekker ontbijtje klaargezet het is die drie euro zeker waard. Half acht word ik uitgeleide gedaan door de gepensioneerde rechter die nu de alberque runt en ga op stap. De zo’n komt net op en ik loop weer in een flow. Even het dorpje uit en ik kom in een nationaal park 

  
De afgelopen dagen waren mooi maar dit is weer adembenemend. Het begint met een concert van vogels en op de achtergrond de bassen van de vrachtwagens op de snelweg die er nog even langs loopt. Maar al snel hoor je alleen nog vogels en verder niets. Laat dat even op je inwerken, alleen vogels, prachtig. Ik loop op dit moment met Angela, een nogal aparte Duitse vrouw en daar doemt een kudde koeien metpinken en een nogal grote Stier voor ons op. Even slikken, hoe pakken we dit aan. Ik loop met stokken, maar om de aandacht niet te trekken berg ik die maar even op. Zachtjes lopen we door en dien net of onze neus bloedt, lopen stilletjes langs de Stier die niet reageert. Ik was blij dat ik erlangs was en durfde geen foto te nemen. Angela neemt een pauze om een sigaartje te roken en ik loop lekker door. 

  
Om half twaalf na 20 km ben ik al op de plek van bestemming, een alberque in een klooster, annex huis voor verstandelijk beperkten. Verder is er niets in dit gehucht. Het is nog droog en morgen regent het de hele dag. Oké, ik ga door naar de volgende plaats. Get wordt eentonig, maar weer door een prachtig gebied met steeneiken. De laatste km lijkt het wel of ze lijm onder mijn schoenen hebben gedaan, maar uiteindelijk kom ik toch in deze kleine alberque en heb weer eens mazzel, het laatste bed, anders moest ik nog 11,5 km verder en dat zou niet best zijn. 

   
   
Leuke met 12 bedden tellende  Alberque met Australiërs, Italianen, Slowaak, Duitser, Engelsen van Wales en twee meisjes uit Rusland. Morgen naar Cécares. 

5 Comments on “Toch maar even door. 

  1. He weezie, je hebt de pas er weer aardig in. En heerlijk om zo door dat mooie landschap te lopen en die stilte. S avonds hier bij de agritourismo precies zo stilte, stilte en vogels. S morgens vroeg net zo, heerlijk.
    Mooie tocht weer. Bij An kriebelt het al aardig, kan niet wachten on ook die kant op te komen.
    Liefs 😘

    Geliked door 1 persoon

  2. De mazzel zit je weer mee hè met nog een stukje door. Geweldig. Prachtige foto’s. Het is hier ook genieten van de rust en de vogelgeluiden in de vroege ochtend en avond. 😍

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: