De Camino en Anneke Grunloh

  
Na het ontbijt bestaande uit drie mini geroosterde boterhammen met jam, sap uit pak en iets dat de kleur van koffie heeft ga ik weer vol energie op pad. Vandaag 22 km met niet teveel hoogte verschillen. Het eindpunt is Villafranca de los Barros.
  
Dat klinkt toch anders dan Staphorst. Na vier km kan ik wat bananen en een broodje kopen, cortado drinken want verder is er onderweg niets meer. Ik loop in het begin met de Duitse Suzanne en haar Spaanse vriend Luciano.
  
Al snel kan ik mij toch niet inhouden en loop verder in mijn eigen tempo. Dat houdt in dat ik al hoog en breed gedoucht heb en alweer buiten loop om een menu de peligrinos te scoren als ik ze met de tong op schoenen tegen kom. Dat is niet zo verwonderlijk, het laatste stuk is pittig en het is inmiddels bloedheet. 
  
Vandaag heb ik onderweg alle gedachtes gestald. Gewoon lopen en zingen. Ik zing alle nummers van de vrouw waar ik als 10 jarige verliefd op was, de zangeres van Brandend zand en Paradiso. Anneke Grunloh dus. Ook het dagboek van Willeke zing ik uit volle borst. Ik weet niet hoe dat werkt de gekste liedjes komen voorbij. Maar door het zingen loop ik ook in een lekker ritme, ik maak regelmatig een soort danspasje tussendoor en voor ik er erg in heb zie ik het plaatsje. Ik zie het maar het is toch nog wel dik een uur lopen. En dan de beloning, een heerlijke douche. Wasje en tukkie doen. 

  
Ik schrijf dit op een terras waar net een grote tv buiten wordt gezet……..voetbal. Bayern tegen Atlético Madrid. Ik als anti voetballiefhebber zit eerste rang. Het duurt nog zeker twee uur voor het begint maar er is een behoorlijk voor programma. 

7 Comments on “De Camino en Anneke Grunloh

 1. Nou fijne voetbal avond dan maar. Wat heb je trouwens ineens heel veel licht grijs haar op die leuke foto?
  Kus

  Like

 2. Brandend zand, Anneke en Willeke? Wat is de muziekkeuze in september? Kan ik alvast een beetje oefenen en inzingen. Ik geniet elke dag van je verhalen mooie foto’s

  Geliked door 1 persoon

 3. Gewoon zingen wat in je op komt Harry, ze verstaan je daar toch niet ;-).
  Dat het lied ” brandend zand” als eerste in je op komt kan ik wel begrijpen met deze temperaturen.
  Heerlijk om je verslagen te lezen! Ik wandel graag met je mee.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: