Zal toch niet…..

Vandaag loop ik naar Merida. De oplettende kenner van de Via de la Plata zal nu zeggen: dat klopt niet. Ik mis de etappe naar Torremegia. Klopt die 27 km heb ik met de bus gedaan. Wat zeg je daar Harry? Met de bus? Ja met de bus en dat is een overwinning voor mij. Het valt niet mee om naar je lichaam te luisteren. Ik heb meerdere opties. Gewoon doorgaan en misschien eerder afhaken of met de bus naar Torrevegia, dan 17 km lopen naar Merida en daar een rustdag nemen. Het is dus de tweede geworden. Ik zie iedere dag weer de mede pelgrims moeilijker gaan lopen. Het zijn hier lange afstanden zonder voorzieningen, dan ga je maar door. Voor mij een goede beslissing. 

De eerste 8 km zijn niet de leukste. Ik loop langs de kant van een weg in een flinke chemische stank, word er wat misselijk van. 

  Dan mag is weer het veld in en loop direct een stuk prettiger. Aan weerskanten jonge aanplant. 

  En dan is daar opeens in de verte de beroemde Romaanse brug van Merida. Ik zie wat picknick tafels en ga het er eens lekker van nemen met een oud broodje en een heerlijke sinaasappel. Naast mij aan een andere tafel lijkt het wel een hangplek voor ouderen, weer alleen mannen. Ze drinken om beurten door uit een speciale fles zo het edele vocht in de mond te laten lopen. Ik moet natuurlijk ook meedoen, pittig wijntje. 

   

 Dan loop ik over de twee eeuwen oude Romaanse brug de stad in. 25 jaar voor christus was dit ook al een stad voor oudjes want Keizer Augustus stichtte deze stad speciaal voor veteranen en heette toen Emerita  Augusta. Ik loop dus als veteraan de oude stad in maar mag ook weer weg. 

  
Er zijn hier veel meer oudheden en die ga ik morgen maar eens bekijken. 

7 Comments on “Zal toch niet…..

 1. He har,
  Goed gedaan jochie, je begint het uiteindelijk te leren 👍😀. De volgende tocht loopt dan toch fijner hoop ik.
  Wij zijn aangekomen in het chianti gebied en werden verwelkomt met een heerlijk glas classico chianti. Mooi gebied.
  Wens jou goede km s
  Liefs zus

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: