Camino is loslaten 

  
Vaak wordt gezegd, lopen over de camino is loslaten maar er zijn grenzen aan het loslaten. Het begint zo. Gisterenavond word ik zo maar van het en op het andere moment super verkouden. Ik hoop niet dat je culinair bezig bent maar het snot loopt als een waterval mijn neus uit. Tien keer achter elkaar niezen is nog niets. Met zes mannen op een kleine kamer gelegen aan de voorkant van de alberque. Aan een weg precies op een punt waar auto’s optrekken en schakelen. Je kunt echt beter een goede snurker op je kamer hebben. Ik heb een halve wc rol gebruikt om al het vocht uit mijn neus op te vangen. Maar goed toch wel iets geslapen. Om goed voorbereid te zijn op de volgende loopdag heb ik de waterzak vast gevuld met drie liter water. Als ik mijn bed uitstap merk ik dat de grond wat nat is. Ik kijk in mijn rugzak en die is droog, de nattigheid is niet van mij. Ik ga op pad en denk, je went al aan de rugzak niet meer zo zwaar als gisteren en nig gaat er geen lichtje branden. Bij de bakker een broodje kopen en zakdoekjes. Het is een prachtige route. Af en toe een slokje maar al snel komt er alleen maar lucht uit het slangetje. Nee hè, zit hij weer dubbel.
    

 Na acht km begint een route door een beschermd gebied die 11 km lang is. Even tegen een boom zitten, banaantje eten en de slang goed doen. Nee bijna drie liter water is vannacht door de slang weg gelopen, ik heb geen druppel meer en moet nog elf km behoorlijk klimmen.  
   

     

Geen andere pelgrim in de buurt en ik verlies al zo veel vocht met die verkoudheid. Ja en dat bedoel ik dus met loslaten. Er zijn grenzen. Je hoeft geen controlefreak te zijn maar dat water op de vloer had ik toch moeten rechercheren. Mijn neus blijft stromen en ik krijg toch steeds meer moeite met klimmen een stijging van 350 meter. Uiteindelijk loop ik toch Castilblanco binnen en daar is…. een kroegje, wat smaakt dat water dan lekker. 
Het loopt zo niet echt lekker maar ik heb waanzinnig genoten van deze prachtige natuur. Morgen 30 km zonder horeca onderweg, veel water mee en zeker voor vertrek controleren.  

 
  

7 Comments on “Camino is loslaten 

  1. Harry, veel plezier en hopelijk gaat het beter worden met je waterneus. Controleer goed en op naar de volgende mooie route met veel mooie uitzichten. Geniet en pluk elke dag!
    Groetjes Anja

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: