De eerste dag. 

De dag begint voor mij goed. Het is

  
als ik de hostel uitstap en begin te lopen. Weer zoals zo vaak 33. Het moet vandaag iets van 22 km zijn voor de eerste dag oké. De weg om Seville uit te komen is niet een van de mooiste maar dat is meestal zo. Het is nog vroeg en dan ziet de rivier er nog zo uit. 

  
Ik loop niet echt snel maar haal toch regelmatig mede pelgrims in. Na 10 km Ben ik in Santiponce waar je eigenlijk afgravingen moet bekijken alleen staan er zo’n paar honderd schoolkinderen voor de ingang. Ik laat de afgravingen dus maar liggen en loop door. De komende 12 km gaat over een rechte weg die op en neer gaat. Heuveltje op en af. Aan twee kanten uitgestrekte velden. Het is nu al heet en het vocht loopt in mijn ogen. Wat ben ik blij dat ik nu loop en niet in juli wanneer het 45° plus is. 

  
Om half een ben ik al op mijn bestemming, Gaillena en kom in een mooie ruime alberque terecht. Twaalf euro, opgemaakt bed, ontbijt en mijn wasje word ook nog gedaan. In het dorp op het terras word ik aan een tafel gevraagd door een Nederlandse man die met zijn dochter loopt. We eten gezamenlijk het pelgrims menu voor wel 6,50. De man heeft deze camino al eens gelopen en het gesprek komt op de pelgrimage reizen voor nierpatiënten en partners die ik samen met de nierpatiënten vereniging nederland organiseer. Dan gebeurt iets dat iedere camino lijkt te gebeuren. De dochter is dialyse verpleegkundige en organiseert jaarlijks in Veldhoven een congres voor nierprofessionals. We kennen beide veel dezelfde mensen. Hoe is dit nu weer mogelijk. 

Morgen een korte afstand, 18 km. Misschien loop ik wel een stukje door. 

4 Comments on “De eerste dag. 

  1. Beste Harry,
    Dank je wel voor onze bijzondere ontmoeting en het gesprek dat we hebben gevoerd. Wie weet hoe onze wegen elkaar nog een keer kruisen in de toekomst. Buen Camino! Marieke

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: