Sevilla, dit moet je zien. 

  
Je denkt een extra dag in Sevilla moet genoeg zijn. Nee dus. Wat een leuke gezellige stad is dit. Om 11 uur begint een Tour langs historische gebouwen en de jonge gids weet alles. Een pronkstuk is de toren van goud of is het gouden toren? Sevlla was eens de rijkste stad van Spanje. 

  

  
  
Ik ga hier niet alles herhalen maar ik heb weer veel geleerd van de Europese geschiedenis. Na een dutje ga ik er op uit op een mountainbike. Je huurt deze voor 5 euro in het hostel. Lekker een stukje fietsen. Ik kom bij een nieuw kunstwerk. Pas een paar jaar klaar en ga boven van het uitzicht genieten. 

  
Het is inmiddels na achten en de stad en eethuisjes lopen vol. Straatartiesten en veel gezelligheid. Maar morgen begint het lopen al heb ik vandaag ook al ruim 12 km gelopen en ik pak mijn rugzak in, water in de zak en slapen. 

  Bovenstaande foto is het gebouw waar de opera Carmen op is gebaseerd. De tabaksfabriek.   

9 Comments on “Sevilla, dit moet je zien. 

 1. Dag Harry, zaterdag vertrekken wij naar Andalusie met de trein en gaan we ook langs/door Sevilla. Een mooie opwarmer voor ons. Goede voettocht en werr veel mooie ontmoetingen voor jou. Een warme en koninklijke groet uit ons koude kikkerlandje.

  Geliked door 1 persoon

  • Geniet ervan Hans. De eerste speciale ontmoeting weer gehad. Er loopt een vader met zijn dochter. Zij vragen mij aan hun tafel en het gesprek komt op de tochten met nierpatiënten. De dochter heet Marike en is dialyseverpleegkundige. En organiseert nu jaarlijks Veldhoven waar jij ook komt. Zij kent jou dus. Apart weer.

   Like

 2. Onze dochter was er vorige week, ze zei al ‘wat een prachtige stad’ daar moeten jullie zeker een keer heen, nu zie ik bij jou hetzelfde, dus wie weet ….
  Fijne wandeling!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: