En ik doop de tulp……….

Het is donderdag en toevallig geen oppasdag. Wat doe je dan als pensionado, juist je gaat een dagje naar de Keukenhof. Voor mijn lief is dit de eerste keer in haar leven en voor mij is het inmiddels zo’n zestig jaar geleden. Wat weet ik nog. Ik herinner mij nog duidelijk al die perken maar voor de rest heb ik het toch niet zo goed opgeslagen. Als je nu denkt dat je een van de weinigen bent die dit bloemenpark bezoekt moet ik je teleurstellen. Het is barstens druk. Bij de ingang van de parking staan regelaars die je een plek wijzen. Bij de vele kassa’s lange rijen. Maar als je 16 euro entree betaalt krijg je een kaartje en word je vriendelijk verwelkomt door een aardige student die blij is met dit tijdelijke baantje.

Eerst maar eens een kop koffie op een terras met zicht op het eerste stuk van het park. Een mooie vijver met een fontein in de vorm van een bloem. Het lijkt net zo’n wegblaasbloem, een uitgebloeide paardenbloem.

bloem

Maar wat het meeste opvalt is toch wel de vele selfies  en groepsfoto’s die er gemaakt worden. Veel Japanners, Duitsers, Fransen en Amerikanen. We kunnen bijna niet weg komen van het terras zo leuk is het om naar al die types te kijken.

keukenhof2

Maar we komen toch voor de bloemen en daar zijn er veel van. Je kunt hier uren zoet zijn. Alles ziet er prachtig uit. Soms heerlijke geuren en altijd prachtige kleuren. Heel veel afwisseling. Gek eigenlijk dat er veel Nederlanders zijn die minachtend spreken over de Keukenhof, zo toeristisch. Ja dat klopt maar de meeste gaan in het buitenland wel naar zulke parken. Hou je van bloemen en vind je het leuk om mensen te kijken dan kom je hier wel aan je trekken. Voor al die buitenlandse toeristen is hier alles wat Nederland vertegenwoordigt. Ze zien Delfts Blauw, bruggetjes, klompen en een molen. Wat wil je nog meer.

keukenhof7

keukenhof3

keukenhof4

In het park kun je niet alleen genieten van de vele bloemen maar er staat ook mooie kunst.

En dan komt het, ik kom een ruimte waar een zuil staat. Je verzint een naam voor een tulp. Je vult je naam en e-mail adres in, gaat staan op twee sticker voeten en drukt op een rode knop. Een minuut later voel je, tenminste zo gaat dat bij mij, een trilling in je broekzak. Dat is mijn telefoon waar een e-mail op binnenkomt en daar is hij dan, de foto met certificaat dat ik een tulp mocht introduceren. Deze foto verstuurde ik met fb en daar kwamen de reacties. Gefeliciteerd en nog meer, heel leuk maar ik merk hieraan wel dat jullie nog niet veel op de Keukenhof zijn geweest.

cerrti

 

 

7 Comments on “En ik doop de tulp……….

 1. Het had wel een hele mooie naam voor een tulp geweest moet ik zeggen.

  Heeeeeeeeel lang geleden als klein meisje ooit met schoolreisje naar de Keukenhof geweest, maar net als jij herinner ik me ook alleen maar perken vol blommen.

  Wij hebben afgelopen weekend ons Pieterpad afgerond. Niks geen bloemen in de provincie Groningen, daar zie je de meest verre vergezichten, Hollandse luchten.
  Regen en heel heel veel wind.
  Maar ondanks dat het geen Keukenhof was heb ik me afgelopen weekend prima vermaakt.
  Fijne dag nog Harry!

  Like

  • Wat jammer van het weer maar he bent in ieder geval goed doorgewaaid. Een paar jaar geleden begon ik in UithuiZen aan het Jacobspad. In februari. Ik vond het helemaal niets afgelopen jaar was ik in de zomer weer in de omgeving van Uithuizen en het was prachtig. Heel veel bloemen rondom de akkers. Je was net te vroeg in het seizoen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: