Dit is wat ik wil.

  We zijn van de grote camping af. De FIAT ingeleverd en op naar een andere plek.
Het weer wordt iets slechter daarom gaan we nog een weekje iets zuidelijker want daar is het nog warm, vooral in de nacht is dat wel prettig. Het is iets meer dan 100 km verder maar wat is dat nou op zo’n grote afstand. De planning is Puerte de Mazaron. Er schijnen drie campings te zijn. We komen weer in een heel ander gebied. Eerst door vlakke stukken, maar bij de kust omringd door bergen. En daar is hij dan, de zee. En wat voor een, vandaag is hij wild en onstuimig. Grote golven beuken op de rotsen, machtig om te zien, een straffe wind in je gezicht. Ja dit wil je. Dit is actie, hier wil ik wel een weekje blijven.
In de zomer is dit een druk gebied, veel appartementen en horeca maar nu lijkt het plaatsje wel te slapen. In de winter is er dus weinig te doen. We komen langs de eerste camping die ligt aan het strand met veel bomen. We willen eigenlijk een andere camping. Eerst maar iets eten. Bij Antonio, een van de weinige gelegenheden die open is een goed menu del dia. We spreken een paar Duitsers die op die strandcamping staan. Die is in ieder geval vol. Er valt er dus al een af. We gaan rijden en passeren de tweede, ziet er niet zo leuk uit, erg kaal en winderig en zo te zien ook erg druk. Optimistisch komen we aan bij nummer drie. Ola señora, we willen graag een weekje hier bivakkeren, is dat mogelijk. No estamos llenos oftewel we zijn vol. Oei, wat nu. We hadden gehoord van een oudere man die alleen met zijn oude camper zo’n beetje het hele jaar op pad is, dat er hier dichtbij een wild kamperenplek is. En ja hoor op een paar km komen we bij La Azohia, pal aan het strand en daar in dat kleine plaatsje staan verdeeld over een paar plekken zeker wel 100 campers. Wij vinden een plekje naast de kerk. Dit is echt veel leuker dan die giga georganiseerde campings achter een hek. Het wordt alleen ook hier ieder jaar drukker. Naast ons staan Belgen die hier al in 2001 kwamen en toen maar met drie stonden. Alleen een paar duikers die hier bezig waren.
We hebben uitzicht op zee en op de bergen. Het is een oud stadje waar de vissers nog met kleine bootjes de zee op gaan. Dit hadden we eerder moeten doen. Nadeel is wel dat we geen stroom hebben, alleen 12 volt voor wat lampjes, maar geen stroom om de telefoon op te laden. Vinden we wel weer wat op.

8 Comments on “Dit is wat ik wil.

Plaats een reactie