De barbier is weer helemaal terug

De laatste tijd zie je steeds meer echte barbershops. Toen ik in mijn vorige leven kapper wilde worden koos ik voor herenkapper. Het echte werk. Strakke opgeschoren modellen, een super rechte blokhead of op zijn Amerikaans “crew cut” en natuurlijk nog het uitgebreide scheerritueel kompleet met hot towels. De tijden veranderden en de echte barbier stierf uit. Maar nu in deze tijd komen ze weer terug, de echte kappers. Stoere mannen, vaak met tatoo’s, baarden en een prachtig ingerichte kapperswinkel. Vaak wordt er een biertje of een goede whisky geserveerd bij het knippen. Vrouwen mogen wel meekomen maar kunnen hier niet geknipt worden. Zo kwam ik in Nijmegen terecht bij Nozem 6511. Een barbershop op de hoek van de oudste winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat. Daar moest ik natuurlijk eenwaarloopjijwarmvoor filmpje van maken. De mannen van nu hebben weer korte koppies maar daar ga ik niet in mee.

One Comment on “De barbier is weer helemaal terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: