Mag het een onsje minder nat?

We hebben vertraging, we komen nu pas om een uur of 10. Het wordt dus 11 uur en dan gaan we met het gehuurde busje op weg naar onze eerste slaapplek. Onze zijn 6 vrouwen en 2 mannen die in Valenca beginnen aan de tocht naar Santiago e Compostela. Het is bijna geen rijden, zo slecht is het weer. De regen geselt het busje, je ziet geen hand voor ogen. We bellen het hotel dat we het niet redden voor middernacht. Geen punt, we wachten op jullie. Klokslag 12 arriveren we. Jullie zullen wel aan een drankje toe zijn, nou dat is niet verkeerd. We krijgen zelf gemaakte port van het huis. Het begint goed, wat een geweldige ontvangst. Hotel Padre Cruz vlak voor Valenca.

De volgende ochtend na een heerlijk ontbijt gaan we lopen. Het is tien uur. We lopen in de regen door Valenca en dat is jammer want het is een prachtig Portugees stadje met een groot historisch fort. De paadjes door het fort bestaan uit stenen die helemaal in de loop der tijd zijn uitgesleten. Nu door de regen spekglad, oppassen dus. Dan de brug over. Het is een brug voor auto’s, voetgangers en de tweede verdieping is voor de trein.

image

image
Aan de andere kant van het water de rio Minho is Spanje. We zijn in Tui, een prachtig oud stadje met veel kerken en oude gebouwen. Inmiddels is de motregen over gegaan in pittige regen. Nog wel te verhappen. Dan begint het, overstromingen, het pad is is er niet meer, het is een stromende rivier geworden. De stapstenen waar je overheen moet liggen enkeldiep onder water. Alles is nat, nat en nog natter. Dit is de Camino, direct afzien. Uiteindelijk komen we in Porrino waar we overnachten. Nee hè, de alberque is voor werkzaamheden gesloten. Het eerstvolgende hostel is vol. Maar dan keert het tij, we vinden nog plaats in een klein hotel. Na een lekkere hete douche is het leed weer snel vergeten, tenminste bij mij. Alle schoenen zijn nat en krijg die maar eens droog. Veel kranten erin stoppen en hopen dat ze morgen droog zijn.

image

image

Vandaag gaat de tocht van Porrino naar Redndela, zo’n 15 km maar het regent weer. Twee deelnemers besluiten om niet te gaan lopen. We hebben het busje bij ons dus dat kan. De overige vijf beginnen nat aan deze route maar in de loop van de dag knapt het aardig op.

10 Comments on “Mag het een onsje minder nat?

 1. Wat een afzien meteen. Heb met jullie te doen en hopp echt dat het de volgende dagen beter wordt. Dan is het leed snel vergeten. Duim ook voor wat ☀️ erbij. Goede tocht verder

  Like

 2. Meer regen kan er toch niet vallen? Het kan alleen maar beter worden, zou je zo zeggen.
  Ik wens jullie al het goeds, en houd de moed erin.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hallo luitjes jullie kennen me niet op Harry na dan ik wens jullie heel veel succes ga jullie volgen samen met Adrie hopelijk hebben jullie net zo n toptijd als ik vorig jaar wat een ervaring. En na regen komt zonneschijn. Groetjes Adrie en Paschalia Vens

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel veel sterkte voor morgen, dappere lopers. Hier in zuid-Portugal is t inmiddels droog en zonnig. Ik waai zoveel mogelijk zon en warmte jullie richting op. X van Bettina

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: