Nee toch, ik ben genomineerd voor de liebster award.

Afgelopen weekend werd ik door Karien Damen die het blog “gekleurde gedachten” heeft genomineerd voor de Liebster Aword. Dit is een soort kettingbrief. Deze Award is in het leven geroepen om kleinere en / of beginnende bloggers onder de aandacht te brengen in het land der blogs. Je krijgt een vragenlijst die je naar eer en geweten beantwoord en dan nomineer jij ook een aantal bloggers die de vragen die jij stelt gaan beantwoorden. Na de eerste schrik en zo van daar begin ik niet aan vind ik het toch wel stiekem leuk, dus bedankt Karien.

De volgende vragen kreeg ik van Karien:

 1. Kat of hond.

Duidelijk een hond en dan bedoel ik ook hond. Niet van die enge trillerige beestjes die helemaal doorgefokt zijn. Die niet eens meer op een normale manier kunnen bevallen. Ik heb jarenlang Bearded Collies gehad.

Dit is een foto uit 1977. Mijn dochter met Xavo de bearded collie en Niels de briard van mijn nichtje Sacha
Dit is een foto uit 1977. Mijn dochter met Xavo de bearded collie en Niels de briard van mijn nichtje Sacha

2. Wat betekent voor jou trouw.

Voor mij betekent dat o.a. het onderhouden van je sociale contacten en ook al heb je soms een onenigheden met bepaalde vrienden, je laat ze niet vallen, er zit meestal een verhaal achter. Eigenlijk zo trouw als een hond, altijd weer vrolijk als hij weer een bekende ziet.

3. Waarom blog je.

Het ontstond in mijn brein in 2010. Ik liep toen van Wissant in Noord-Frankrijk 1800 km naar Santiago de Compostela. Op waar ben jij.nu hield ik een soort dagboek bij en “men” vond dat wel leuk. Het schrijven beviel mij wel. Op een dag zag ik een stukje in de krant dat de Nederlander zo somber is. Altijd zeuren en mopperen en ook ouderen leken steeds zuurder te worden. Maar om mij heen zag ik ook gelukkig veel mensen met een passie, die ergens warm voor liepen. Toen begon ik met dit blog om te laten zien dat er niet alleen sombermensen zijn en vooral om aan ouderen te laten zien dat ook na je werkzame leven je niet achter de geraniums hoeft te zitten maar dat er genoeg te doen is om je leven “leuk” te maken. De doelgroep voor dit blog was eigenlijk de oudere generatie maar dat zijn blijkt mij nu niet van die bloglezers. Maar eenmaal begonnen met een blog te maken en niet te vergeten lezen werkt dat helaas verslavend en moet je er wel (en dat is leuk hoor)mee door gaan.

4. Wat is je favoriete manier van vakantie houden?

Dat is een redelijke actieve vakantie. Ik ben in het gelukkige bezit van een als camper ingerichte Mercedes bus. Fietsen achterop en ontdekken maar. Dit jaar begon met 6 weken overwinteren in Spanje en we zijn (mijn geliefde en ik) net terug van drie maanden Nederland. In deze drie maanden wilde ik graag 12 provincies aandoen en in ieder geval per provincie een fietstocht, een looptocht en een filmpje maken. Het is niet gelukt. Brabant, Zuid-Holland en Flevoland zijn er bij in geschoten. Nederland is te mooi om er zomaar snel doorheen te gaan. Hier het laatste filmpje van precies een minuut over de Lauwersmeer tocht.

5. Heb je boeken geschreven of pogingen daartoe gedaan?

Hier kan ik kort op antwoorden: Nee. Al ben ik wel eens begonnen om het onwaarschijnlijke leven van mij aan het papier toe te vertrouwen.

6. Hoe belangrijk is schrijven voor jou?

Zoals met bijna alle dingen die ik doe. Soms moet ik gewoon en soms helemaal niet.

7. Uit je je nog creatief op een andere wijze?

Fotograferen, filmen en het bewerken van foto’s. Vooral dode bomen boeien mij en die probeer ik een nieuw leven te geven. Kijkje?

8. Hoe hou je het vol in dit leven?

Voor mij is het niet volhouden. Ik zie zoveel mooie dingen en heb zoveel fijne mensen om mij heen dat het een genot is om te leven. Ik was altijd al van niet blijven hangen in tegenslag, verdriet, verlies, maar na mijn hartstilstand vier jaar geleden besef ik nog meer dat het leven geleefd moet worden.

9. Ben je vaker positief dan negatief, of juist andersom?

Vraag acht zegt denk ik genoeg, mijn glas is altijd half vol.

10. Welke drie boeken zijn jou het meest bijgebleven?

 1. De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch. Het lijkt of het leven bepaald wordt door iets dat we niet kunnen duiden. Mijn leven lijkt zo gestuurd te worden.
 2. Knielen op een bed violen, Hans Siebelink. Het hele leven van Hans (van beroep bloemenkweker) komt te staan in het teken van zijn sektarische godsdienst. Zijn huwelijk, zijn kinderen, zijn bedrijf en zijn persoon gaan daaronder zwaar gebukt. Niettemin houdt hij wel aan zijn godsdienst vast. Hans wordt benaderd door volgelingen van deze godsdienstige sekte. Ze verkopen hem geregeld religieuze literatuur. Wanneer hij uiteindelijk op sterven ligt, krijgen zijn vrouw en kinderen geen toestemming om afscheid van hem te nemen.(bron Wikipedia) door mijn 25 jaar wonen in Ede, deel van de bijbelgordel of bible belt moet ik vaak terug denken aan dit boek.
 3. Het pauperparadijs van Suzanna Jansen. een familiegeschiedenis die zich grotendeels afspeelt in de Kolonie Veenhuizen.

Het is moeilijk om een lijstje te maken van boeken, het is vaak ook het moment waarop je weer aan een bepaald boek denkt.

11. Wat wens je de mensheid toe?

Verdraagzaamheid, laat elkaar in zijn waarde. Men veronderstelt, oordeelt en veroordeelt. Bekijk alles van diversen kanten en laat je niet alles wijsmaken door de media. Ik wens de mensheid een leefbare planeet toe. De slogan “verander de wereld en begin bij jezelf” is nog steeds toepasbaar. als ik lees dat een parlementariër zegt, laten we alle zebrapaden weghalen dan kan het autoverkeer gewoon doorrijden, dat is beter voor het milieu dan denk ik, is die man wel van deze wereld, heeft hij geen kinderen voor wie deze planeet ook nog bewoonbaar moet zijn. Ik wens de mensheid veel wijsheid toe.

Volgens het Liebster principe nomineer ik ook weer andere bloggers. Misschien zijn er al bij die al een keer genomineerd zijn maar dit zijn waarschijnlijk weer andere vragen.

Rob Alberts, blogger uit Amsterdam-Zuidoost

Wanda Catsman, Wanda Wandelt

Ellen Denkers, Ellen Denkers Gallery

Hillechien Prins, mijn kankergevecht

Sacha Gees-Schoof begint net te bloggen dus kan wel een zetje gebruiken

De volgende vragen heb ik voor de genomineerden:

 1. Wat doe je zoal aan beweging
 2. Waar word je echt gelukkig van
 3. Waar sta je over vijf jaar
 4. Wat is jouw doel van je blog
 5. Waar heb je een enorme hekel aan
 6. welk museum raad je aan en waarom
 7. Welk boek moeten wij zeker lezen
 8. Heb je iemand die je enorm inspireert
 9. Wat wens je de mensheid toe
 10. Donor codicil, waarom ja of waarom nee
 11. Uit je je nog creatief op een andere wijze

Succes.

 

11 Comments on “Nee toch, ik ben genomineerd voor de liebster award.

 1. Harry,
  gefeliciteerd met je nominatie!
  maar nog belangrijker weer een mooi stukje over het LEVEN!
  weer met plezier gelezen.

  Arno

  Like

 2. Leuk dat je het stokje hebt overgenomen en mooi verhaal. In de eerste twee boeken kan ik me helemaal vinden. Het derde boek, het pauperparadijs moet ik nog lezen, doen dus!

  Like

 3. Ik heb door de zomervakantie laten afweten te reageren op je blogs. Wel gelezen hoor! 🙂
  Van harte met je nominatie! Al wist ik tot nu helemaal niet van het bestaan van “de liebster award” af. Bijzonder… Heel leuk om de antwoorden op je vragen te lezen. Groet Mirjam.

  Like

 4. Pingback: liebster Aword | waarloopjijwarmvoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: