Nieuwe schoenen, modder en een prachtige wandeling

Als je redelijk veel loopt wil je natuurlijk een paar goede schoenen aan je onderdanen hebben. Dit blijft toch altijd moeilijk. Ik heb hoge, middelhoge en wil ook graag een paar lage. Nou zijn er twee merken die ik erg prettig vind, dat zijn Hanwag’s en Lowa’s.  Het gezegde “wat je ver haalt is lekker” heb ik aardig toegepast. In Dokkum kocht ik een paar lage Lowa’s, de Innox GTX.

de Lowa, Innox GTX
de Lowa, Innox GTX

Bij GTX denk je aan een speciale auto, maar nee, het zijn dus schoenen. Nu kun je deze ook via bv Zalando kopen maar ik ben nog van het type, liever eerst kijken bij de kleine winkelier. Er staan al zoveel panden leeg en het lijkt mij toch niet de bedoeling dat een paar grote webwinkels alles gaan beheersen, al moet ik toegeven dat het best makkelijk is dat bestellen vanachter je I-pad. Lopen ze nou echt lekker, om dat te testen moet ik meer lopen dan het gemiddelde van 8 km dat ik meestal loop. Ik was al eens aan het Utrecht pad begonnen en het het werd weer eens tijd om dat op te pakken. Vrijdag 28 augustus lijkt een mooie dag, niet te warm en droog. Niet te vroeg op pad van Wijk bij Duurstede naar Amerongen. Ga je rechtstreeks dan is het 11 km, maar het Utrecht pad denkt natuurlijk niet zo. De bedenkers ontdekken prachtige paden door een nog mooiere natuur. Dan is de route gelijk 25 km. Het begint twee km over een fietspad maar dan ga je het griend in. Een griend is een vochtige akker waarop wilgenhout wordt geteeld.

griend
griend

Vochtig dus en daar loop je dan met je nog maagdelijke schoenen. In het begin probeer je nog uit te wijken maar dat lukt echt niet. Dan komt het kleine jongetje weer boven en ga ik er vol doorheen, heerlijk soppen en mijn schoenen hebben gelijk een mooie doop gehad. Wat blijkt, ze zijn waterbestendig, ik hou droge sokken. Het pad wordt steeds smaller en de brandnetels bloeien hier weelderig. Met mijn korte broek aan is het moeilijk om ze te ontwijken. Gelukkig heb ik mijn poles bij mij en de meeste brandnetels sla ik weg, maar helaas niet alles, het prikt lekker. Maar ook hieraan komt een eind en ik kom in een van mijn favoriete gebieden, het Leersumse veld. Mensen wat is dat toch een mooi gebied. Het heeft alles, water, heide, bos, open velden, schapen, runderen en vooral veel vogels.

leersumseveld

heide in bloei

Omdat ik in september en oktober weer een stukje naar Santiago de Compostela ga lopen moet ik ook weer even trainen met mijn rugzak. Nep dingen erin om hem wat te verzwaren. Het lukt weer aardig maar zo nu en dan even af is ook wel lekker en wat is een mooier plekje op een bankje, kijkend over het water van het Leersumse veld.

bankje

Wat weer even tegen valt is dat ik wel heet water had meegenomen maar de espressopoeder op het aanrecht (word ik oud?) heb laten liggen. Er zit niets anders op dan heet water te drinken, ook wel lekker maar het is toch geen koffie. Weer verder, er zit nog een leuk klimmetje in, nou ja klimmetje, het is 69 meter boven NAP, goed te doen.

pad

Veel bos en prachtige bomen. Er ligt een dode boom waar je van alles in kunt zien. Ik zie een krokodil die in een boom bijt, tentakels en nog veel meer, kijk zelf, wat zie jij erin?

krokodil

tentakels

Het is de bedoeling om bij het Berghuis uit te komen en hier eindelijk een flinke kop koffie te kunnen drinken. Natuurlijk mis ik een paaltje en loop een stukje de verkeerde kant op, geen punt ik kom uit in Amerongen bij Buitenlust dat een heerlijk terras heeft en wat zeker zo belangrijk is, de koffie is lekker met daarbij een heerlijk stukje huisgemaakte boterkoek. Mijn geliefde kwam mij hier met de auto ophalen. Ik had iets te snel gelopen dus moest even wachten maar een glaasje lekkere biologische  Spaanse wijn had ik ook wel verdiend (vond ik zelf).

Utrecht Pad

kaart_streek13  is 162 km lang

 1. | Wandelroute
  17 km | NL
 2. | Wandelroute
  19.9 km | NL
 3. | Wandelroute
  10.5 km | NL
 4. | Wandelroute
  17.8 km | NL
 5. | Wandelroute
  19.6 km | NL
 6. | Wandelroute
  18.6 km | NL
 7. | Wandelroute
  19.4 km | NL
 8. | Wandelroute
  22.9 km | NL
 9. | Wandelroute
  17.7 km | NL

11 Comments on “Nieuwe schoenen, modder en een prachtige wandeling

 1. Zo pittig wandelingetje, maar een goede voorbereiding op Compostella denk ik, wanneer wil je die gaan lopen?

  Like

 2. Mooie wandeling Harry , aanstekelijk beschreven, ook de voorbereiding en de aanschaf van je schoenen. Ook ik heb zowel passie voor het wandelen, als ook passie voor het ondernemerschap, ik werk al jaren in kleine zelfstandige speciaalzaken, waarvan mijn laatste tien jaar hier in Tilburg, bij het zingende nijlpaard. Nostalgisch speelgoed doet ieder terugvoeren naar zijn/haar kindertijd.Verwondering is wat men hier vinden kan, en tussen al het moois worden verhalen gedeeld, levensverhalen, zo ook soms van de wandelaars die onze winkel aandoen na een stevige dagtocht door Brabants schoon.
  ( daar kan geen internetshop tegenop, toch! )
  Ook ik mocht ooit de camino lopen, de via de la plata, prachtig en `n onvergetelijke ervaring! Via Wanda wandelt kwam ik bij jou terecht, en zo steken we elkaar aan,motiveren, inspireren om verder te gaan, zo voelt het. Dank voor het delen Harry, en grappig, ik was onlangs nog in Amerongen, mooi dorp met een nog werkende molen,én – uniek- een 100% biologisch restaurant ik ga zeer zeker een keer die wandeling doen, zeker na zoveel inspiratie en mooie foto`s.Hartelijke groet vanuit een zeer zomers regenachtig Tilburg.
  ( p.s, ik zag in de foto een schildpad die zich zeer langzaam voortbewoog op de boomstam !, de foto eronder zit zo vol dynamiek en kracht en stilstand!, alsof twee wezens tegen de boom zijn gevlogen en bruut op hun weg tot halt zijn gehouden!)

  Like

  • bedankt Diana voor je reactie. Ja live winkels blijven toch leuker, zeker het contact met de meestal gemotiveerde medewerkers. Ik ben oprichter van een goede doelen winkel (kleine kringloop) en wij krijgen ook regelmatig nog mooi houtenspeelgoed binnen, echt heel leuk. http://www.eengoedidee.wordpress.com . De via de la plata wil ik volgend jaar doen. In 2010 liep ik vanuit huis naar SDC. Belgie, Frankrijk en dan de camino del Norte en de Camino Primitivo.
   Wat is jou blogadres? Kan ik een kijkje nemen.

   Like

   • Hallo Harry, ik heb gelijk een kijkje genomen op je goede doelen winkel, 1 héél goed idee…top. Ook hier in Tilburg zijn de kringloopwinkels goed vertegenwoordigd, niet allen met als doel de opbrengst voor de goede doelen zoals bij jullie.Er staat wel een ruilkast bij een van onze kringlopers….met etenswaren, vers fruit en dergelijke. De Kringloop is bijna exclusief goed geworden, met soms dus exclusieve prijzen! Vintage, design en old school is super hot tegenwoordig. Enfin,het blijft altijd leuk om rond te neuzen, en de boeken in te duiken bijvoorbeeld, zeker voor 50 eurocent per stuk zoals bij jullie.
    Ik heb helaas geen blog meer, mijn blog “lopenloutertviadelaplata” van tijdens mijn Camino in 2006 ,is helaas uit de lucht gegaan! Misschien tijd om maar weer eens een nieuwe blog aan te maken! ik geniet van de verhalen, het inspireert mij enorm.Ik heb nog vakantie tegoed, en ga zeker een van deze dagen eens kijken om ergens ten velde een wandeling uit een van jullie verhalen te maken.’Waar loop ik warm voor?’ Wel hiervoor; met mensen, voor mensen, door mensen…de dieren en het veelzijdig Hollands natuurschoon niet te vergeten natuurlijk. ( voor `t geval het jou en je lezers opvalt, ik ben Vlaams van oorsprong, dit is in mijn schrijftaal nog wel eens op te merken, anders dan mijn spraak, daarin ben ik compleet verhollandst)
    Graag tot wederhoren, en of tot ziens, eventueel met een wandeldag alhier en onderwijl kletsen over de via de la plata die jij nog te goed hebt.( heerlijk vooruitzicht)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: