Vilsteren, Overijssel daar moet je zijn.

Op onze tocht door Nederland komen we nu in Overijssel en wel in Vilsteren. Dit is tussen Ommen en Dalfsen. Het is gelegen in een bosrijk gebied, aan de oude weg van Ommen naar Zwolle, tussen Dalfsen en Ommen aan de zuidelijke Vechtoever. Het dorp telt ongeveer 200 inwoners en ligt op 17 kilometer ten oosten van Zwolle. Het dorpje is een katholieke enclave. De voornaamste gebouwen in het dorp zijn de katholieke Willibrorduskerk, de katholieke Willibrordusschool, herberg “De Klomp” en de korenmolen De Vilsterse Molen. Het Landgoed Vilsteren ligt net buiten het dorp zelf. Net buiten dit gebied ligt de rustige VeKaBo camping De MOAT. Ik las eerst MO AT maar het is Overijssels dus Moat zoals iemand de moat (maat) nemen.

Het is een camping waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ja sorry, geen kinderen en huisdieren wat hou je dan over? Rust zoekers, vaak zijn dit 50 plussers. En dat merk je aan deze camping, schone toiletten en dat niet alleen maar de hele camping straalt rust uit en wie wil dat nou niet in deze  jachtige tijd. Jos en Tineke, de eigenaren van deze buitenplaats doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Voor iedere gast ligt er een persoonlijke informatiemap klaar waar je alles kunt vinden over de dingen die er in de omgeving te doen zijn. Wandelroutes, fietsroutes van twintig minuten lopen tot 35 km fietsen. Dat noem ik service.

Wij hebben een fietstocht gemaakt langs  de Vecht. Prachtig, het is zo’n 27 km en je komt door leuke dorpjes, je ziet prachtige soms wel heel afgelegen boerderijen. Het landschap is overweldigend, ook zoals wij het fietsten met motregen, bij zon moet het dus helemaal wonderschoon zijn.

Waar moet je zijn?

Tolhuisweg 15
7722 HS Dalfsen

2 Comments on “Vilsteren, Overijssel daar moet je zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: