Een verrassing in Maarsbergen

Maarsbergen, wie kent het niet. Toen ik vroeger in Haarlem woonde en we gingen op familie bezoek in Düren, Duitsland stopte we altijd bij Motel Maarsbergen voor koffie. Ik herinner mij een gezellig  boerderijrestaurant. Nu staat op de zelfde plek een La Place vestiging en niet onbelangrijk, je kunt er met grote korting tanken, scheelt algauw zo’n 13 cent. Maar nu zijn we hier niet voor een korte stop, we zoeken een kleine camping. We gaan de snelweg af en rijden Maarsbergen in. Dan begint de verrassing, we rijden op een kronkelde weg door het bos en komen aan bij de camping. Het regent ” cats and dogs” maar we worden super vriendelijk ontvangen door Joke en Jaap, de eigenaren van deze boerencamping. Gelukkig klaart het wat op en we worden meegenomen naar de stal waar net een veulentje geboren is. Ze staat nog wat onwennig op de benen maar drinkt bij haar moeder of het een lieve lust is. Ook een kip heeft net kleintjes, ze zitten allemaal onder de vleugels van moederkip. Dat is nog steeds niet alles, de teckel heeft ook pups, wel zeven en ze ravotten en proberen de tuin af te graven. Je moet wel erg sterk in je schoenen staan om er niet een te kopen. Het is een is rustige plaats om te vertoeven, veel vaste plaatsen met senioren, keurig onderhouden tuinen. Maar de jeugd is hier niet vergeten, vooral in het weekend komen hier veel (klein)kinderen en is het gezellig druk. Er is een leuke speeltuin en de kinderen genieten van al de dieren die hier rondlopen. Regelmatig is Jaap in de weer met roken, dan bedoel ik niet de nicotine maar het roken van paling en makreel. Het is een gezellige boel rond de rookoven  en de vis is buitengewoon lekker. Het lijkt wel een reclamespot, maar dat is het misschien ook wel een beetje. Dit is namelijk een echt lekker plekje om een tijdje te verblijven. Wij staan op een plek met uitzicht op een kippenfarm, allemaal Barnevelders die heerlijk buiten lopen de rennen. Ze lijken echt plezier te hebben.

Je kunt uitstapjes maken naar b.v. Amersfoort dat maar 17 km verder is. Ik deed het op de fiets met ondersteuning via een knooppunten route, prachtig. Amersfoort is een prachtige stad en dat niet alleen, het is ook oergezellig. Ga eens eten bij ZandFoort aan de Eem, echt een lekker sfeertje en natuurlijk naar het museum KAdE, zie mijn vorige blog. Naakt, wat kan het mooi zijn.

Hou je van wandelen ga dan eens naar het 4 km verder gelegen Leersumseveld, hier zijn een paar mooie paaltjesroutes van verschillende afstanden.

Mijn doel voor Utrecht is ten dele uitgevoerd, alleen de wandeling komt nog, morgen staat Noord-Holland op het programma.

2 Comments on “Een verrassing in Maarsbergen

  1. Hoi Cineast,
    Weer een mooi stukje , met een warme schrijver en natuurlijk een professionele interviewer!
    Blijf genieten en………………..vooral DOORGAAN!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: