puur natuur in de achtertuin

Tussen Wageningen en Rhenen ligt het natuurreservaat “De Blauwe Kamer”. Het is schandalig, ik heb vijfentwintig jaar in Ede gewoond. Dat is nog geen 20 km van de blauwe kamer verwijderd en ik was er nog nooit in geweest. De naam van dit gebied doet misschien een beetje vreemd aan. Bij een blauwe kamer denk je meer aan een prachtige villa waar alle kamers een eigen kleur hebben. Maar dit gebied ontleent zijn naam aan een voormalige hofstede die al in 1636 voorkomt(bron Wikepedia). Het ligt aan de Noordelijke oever van de Nederrijn, bij de oversteek die je per pont kunt maken naar Opheusden.

blauwe kamer

Hallowayrund

Dat moet je dus niet doen.
Bij de ingang van het restaurant loop je rechtdoor het natuurgebied in. Je weet niet wat je meemaakt. Alle drukte is weg, je gaat heel langzaam lopen en begint zelfs te fluisteren. Je staat hoog op een heuvel en ziet beneden je water. Hier overheen loopt een houten brug. Aan de overkant word je welkom geheten door Gallowayrunderen en een kudde Konikspaarden. In dit gebied zijn prachtige looppaden uit gezet. Niet bang zijn voor de runderen en paarden maar gewoon doorlopen. Ben je in de buurt van Wageningen ga hier dan eens naartoe. Ook op het terras van het restaurant is het goed uit te houden.

drinkend rund

De Blauwe Kamer.

3 Comments on “puur natuur in de achtertuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: