waarloopjijwarmvoor Wilco?

Enige tijd geleden stuitte ik op een blog van Wilco die dit jaar 52 uitdagingen aangaat en niet voor zichzelf nee hij doet dit om Right to Play te steunen. Dit is een organisatie in 2000 opgericht door Olympisch schaatser Johann Olav Koss en die bestaat uit inspirerende coaches, ambassadeurs, medewerkers, supporters en een miljoen spelende kinderen.Zij zetten zich in voor het recht van ieder kind heeft om te sporten en te spelen. Ik dacht, zo die is gek, niet dat hij dit voor dit goede doel doet, maar hoe krijgt hij het voor elkaar. Een paar voorbeelden:

  • Drink 52 weken geen alcohol
  • 12 keer een rit boven de 150 km fietsen (wielrennen)
  • 52 uur vrijwilligerswerk doen
  • Steun 5 andere goede doelen dan Right To Play
  • Maak een fietstocht van minstens 200 km in elke provincie

En ga zo maar door en op een van die fietstochten door de provincies kwam hij door Wijk bij Duurstede en bij ons een kopje koffie nuttigen, hij had er toen al 160 km opzitten. Wat een enthousiaste kerel is dit, wat een power.

Na lange tijd als leerkracht in het onderwijs te hebben gewerkt en later ook als directeur, heeft hij besloten om het roer om te gooien. Hij wil kijken of het lukt om de wereld echt een beetje mooier te maken. Hij heeft zijn betaalde baan (voorlopig) opgezegd en werkt nu als enthousiaste vrijwilliger voor Right To Play.

Bekijk het filmpje en neem een eens kijkje op het blog van Wilco of wat natuurlijk nog leuker is steun zijn actie voor Right To Play want je weet het het toch nog? Van geven krijg je een gevoel van flow.

 

2 Comments on “waarloopjijwarmvoor Wilco?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: