Is je afmatten bij het fitnesscentrum nou echt lekker?

Om mijn conditie op pijl te houden en te verbeteren meld ik mij aan bij Fit4ALL. Als het voor iedereen is zal het gebouw wel uitpuilen. Maar het valt mee. Je ontvangt een mooi pasje. Waar moet ik die nu weer laten, ik ben al drie kilo zwaarder van al die pasjes die je bij je moet dragen. Maar goed ik kan nu op hun site inloggen en een les bespreken. Ik begin met fitnessplus. Plus staat voor individuele begeleiding van een fysiotherapeut. Het lijken voor mij allemaal martelwerktuigen maar ik volg braaf het parcours en schrijf het resultaat in een persoonlijk schriftje. Een van de mede zwoegers begint een praatje in het plat Wijks. Heb je al gespind, vraagt hij. Spinnen? Ik denk, dit is toch een sportschool, zou er dan zo”n poezencafe zijn zoals in Japan, Londen en Haarlem  waar je een spinnende poes op schoot krijgt die je dan een uurtje mag aaien en die dan heerlijk spint.

kattencafe2

Nee dus, hij bedoeld spinning. Dit is onder de geluiden van opzwepende muziek je uit de naad trappen op een soort fiets die op de plaats blijft. Ik had het nog niet gedaan maar wel even gereserveerd voor twee dagen later.

Woensdagochtend 9 uur. Twintig spinningfietsen staan in drie rijen opgesteld en op een soort podium staat een spinningfiets waar de instructeur op zit die door een microfoon aanwijzingen geeft. Heel hard want hij moet boven het geluid van de muziek uitkomen.  Iedereen in een fantastische fiets outfit en trappen maar. Een uur lang trap je de benen uit je lijf, klimmen, versnellen, bevriezen. Je wordt zo nat dat het lijkt of je zo onder de douche vandaan komt. Maar achteraf toch lekkerrrrrrrr. Dit hou ik er in. Wel mijn hartmeter om en mijn hartslag tot 155 opgevoerd en dat met die blokkers die ik slik.

Web3a

De volgende activiteit die ik doe is, fitnessplus/crosscore. Dat doet mij aan vroeger denken. Ken je het nog “apekooien”? Wij deden het altijd de laatste les voor een vakantie, de hele oppervlakte van het gymlokaal werd vol gezet met allerlei attributen, een soort circuit en dan alle dingen af lopen. Dit is net zo iets, we waren met tien personen dus er waren tien dingen uitgezet die we om beurten 45 seconden moesten gebruiken. Trampoline, gewichten, razendsnel tussen de spijlen van een touwladder lopen, zo,n grote bal waar je op moet liggen met halters in je hand, tien verschillende dingen en dat dan twee keer achter elkaar. Als je goed meedoet ben je echt wel gebroken, heeeeeeeerlijk.

Omdat mijn hart na die stilstand van 4 jaar geleden 20 % minder capaciteit heeft heb ik een soort test gedaan bij dit fysiotherapeutisch/fitnesscentrum om te kijken hoever ik kan gaan. Op een fiets, hartband om en gekoppeld aan een laptop een steeds zwaarder wordend programma volgen om zo je omslagpunt te bepalen. Nou dat viel niet tegen. Mijn  omslagpunt is 132 en ik zit voor mijn leeftijd ruim boven het gemiddelde. Van de  zware langlauftraining op het militaire terrein de vlasakkers in Soesterberg pluk ik dus nu de vruchten.

Ik moet zeggen dat buiten sporten toch mijn voorkeur heeft maar zo’n sportcentrum heeft toch ook wel iets. Ja het is lekker.

3 Comments on “Is je afmatten bij het fitnesscentrum nou echt lekker?

  1. Hoi Harry, goed van jou. Leuk wordt het waarschijnlijk nooit. Maar lekker als je klaar bent……en gezond is het ook. Ik doe dit 3x in de week. Inmiddels hebben we al een heel cluppie. Dat maakt het dan weer leuk. Kortom welkom bij de sportclub….groet Anneke

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: