langlaufers leven langer

Dat is natuurlijk een boute uitspraak maar deze leus wordt in Oostenrijk veel gebruikt. Ennnnn, ik heb een goed voorbeeld. Op mijn langlaufclub het SLT hebben we een lid die dit jaar 90 wordt. Het is niet zomaar en lid nee het is een zeer actief lid. Hij sport nog iedere dag, geeft nog trainingen en gaat ook altijd mee met de clubreis naar de sneeuw. Dit jaar gaf hij nog langlaufles aan een paar beginners. Hij geeft aan in de video dat hij een slechte nierfunctie heeft maar toch door te bewegen en een goed uitgekiend eetpatroon dit goed onder controle heeft. Wat ik hiermee wil zeggen is dat bewegen voor iedereen een basis behoefte is. Je hoeft je niet uit te sloven met uitputtende sporten maar wel iedere dag bewegen. Neem de trap in de plaats van de lift, deze week sprak ik een vrouw die iedere dag met de trap naar haar appartement op de 11e etage liep. Nou is dat ook weer een uitzondering maar een paar trappen is toch goed te doen. Probeer iedere dag in ieder geval een half uur te bewegen, je zult merken hoe goed je dat doet.

De video heb ik gemaakt toen hij 88 was in mijn begintijd van het filmen, excuses voor de geluidskwaliteit er zit teveel ruis van de wind in maar hoor eens wat Mathieu te zeggen heeft.

WAARLOOPJIJWARMVOOR

2 Comments on “langlaufers leven langer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: