Sprintertje op reis in Spanje, op stap.

Vandaag lopen we van onze camperplek naar Altea. Aan de linkerkant de boomgaarden met bomen vol met sinaasappels en aan de rechterkant de trambaan en grote schuren die zoals ze eruit zien niet meer gebruikt worden. Boven Altea steekt een kerk uit met de traditionele blauwe koepel. Hier moeten we naartoe. We lopen een lijkt het wel zeer smal kerkenpad in. Het begin is nog bestraat maar hoe hoger we komen hoe smaller het pad wordt. Aan de rechterkant beginnen zeker twintig honden oorverdovend te blaffen. Daar moeten we wel langs via een paar opstapjes. Gaan we terug of kijken we wel waar we uitkomen. Nou heb ik persoonlijk iets tegen de zelfde weg terug gaan en we besluiten door te gaan. Gelukkig zitten alle honden aan de ketting maar ik ben wel blij erlangs te zijn. Waarschijnlijk toch geen kerkenpad maar het loopt niet dood en we komen uit bij een groot kerkhof waar veel mensen, het is zondag, naartoe gaan met een bloemetje.

We lopen in de oude stad met kleine straatjes die uitkomen op het plein met de kerk. Helaas is de kerk gesloten maar wat niet is gesloten is desabors een pastisserie. Heerlijke koffie en dan het gebak. Stel je voor, je neemt het eerste hapje, doet je ogen dicht en beleeft dan deze smaakexplosie en geniet. Kom je ooit in Altea ga dan naar Desabors, Carrer Saint Miquel 4 en beleef dit zelf. Na deze leuke wijk die je zeker gezien moet hebben gaan we nog even naar iets dat we op allerlei aanplakbiljetten gezien hebben. Een soort kerstmarkt waar dingen verkocht worden die amateurs zelf gemaakt hebben. Dat valt een beetje tegen, het zijn maar een paar kramen en verder veel etenswaar en allemaal voor een goed(kerken) doel. Er staat ook een draaimolentje voor kleine kinderen die aangedreven wordt door mankracht. Een man met een behoorlijk dikke buik verkoopt de kaartjes en de andere magere man zit op een fietspaard en door te fietsen draait de molen in het rond. Maar deze man doet dit met zo’n plezier het is een genot om er naar te kijken. We lopen naar huis en hebben er zo’n 13 km opzitten.

image

Het is maandag en vandaag mag de Sprinter weer eens in actie komen. We gaan een rondrit maken door de siërra maken. Na 12 km door een ruig gebied te hebben gereden zie je Quadalest liggen, omringd met granieten rotspieken. Op een van deze pieken is een klokkentoren gebouwd wat redelijk uniek is omdat zo’n toren bijna altijd aan de kerk vast zit. Beneden zie je een stuwmeer waar op dit moment niet veel water inzit. Het afgelopen jaar is het erg droog geweest. Het is natuurlijk een dorp waar veel toeristen komen maar zeker de moeite waard om te bezoeken. We rijden de route verder en passeren twee hoge bergpassen boven de duizend meter. Het is heel grappig dat als je zo’n bergpas over bent je plots in een ander gebied beland. Heel boeiend. De rondrit is iets meer dan 58 km en met tussenstops doe je er zo’n 5 a 6 uur over. Zeker doen als je hier toch bent.

Hierna hebben we nog een eetafspraak met Marja en Rob van zorghotel BS. We zitten in een typisch Spaans tapas restaurant, vol met alleen maar Spaanse gasten, heerlijke hapjes. We zijn precies om half elf terug bij de camperplaats want we zijn net binnen en het hek gaat dicht voor de nacht. De Sprinter mag weer even uitrusten van deze bergroute waar hij regelmatig in zijn een tegenop moest.

Vanaf deze plek wens ik iedereen fijne kerstdagen.

8 Comments on “Sprintertje op reis in Spanje, op stap.

  1. “We lopen naar huis en hebben er zo’n 13 km opzitten”. Zo schrijf je Harry, je bent helemaal thuis in Spanje. Wijk bij Duurstede, wat, waar, hè, waar ligt dat ook al weer…………. 2 Jaar geleden ben ik met Metty en André in Quadalest geweest. Fijne Kerst en geniet van alle smaakexplosies.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: