Sprintertje op reis in Spanje

Vannacht slaap ik in “sprintertje”. We zijn op een feestje van mijn schone broer (zwager) en blijven slapen. De sprinter staat voor de deur en als ik om half acht wakker wordt geeft de thermometer binnen 1,2 graden aan en de ramen zijn zijn diep bevroren. Maar heerlijk geslapen. Het is negen uur als we dan beginnen aan onze reis naar Spanje. We doen het rustig aan en de eerste nacht slapen we op een camperplaats in Alencon, 600 km van Dongen waar we beginnen. We staan alleen op een plaats maar wel met stroom, heerlijk het kacheltje aan en om half negen onder het lekkere dikke dekbed. Om 12 uur stopt de stroom en om half acht staat de thermometer binnen op 2,8, toch al wat warmer dan in Dongen. Even op een knopje drukken en de stroom doet het weer en binnen tien minuten is het weer lekker warm. Natuurlijk eerst inkopen doen bij de super U en tanken. We nemen toch maar een paar tolwegen dat schiet lekker op. We komen tot aan Capbreton zo’n 20 km voor Biarritz waar we eens uitgebreid willen kijken. We staan weer op een gratis camperplaats met nu zeker 8 anderen campers, ja het wordt druk. We staan pal aan het strand en de zon gaat prachtig onder aan de horizon met een ruwe zee. Grote golven beuken op de rotsen. Op deze plek hebben we geen stroom maar geen nood, we zijn op alles voorbereid en hebben een petroleumkacheltje bij ons, zo dat geeft even wat warmte, maar als je hem uitzet komt er een lucht vrij waar je niet in wilt slapen, dus buiten uitzetten en daar laten staan. Het is vannacht warm want als we wakker worden staat de thermometer toch al op 5.6.
Vandaag gaan we eerst naar Biarritz even kijken waarom de happy view van Engeland dit zo’n fijne plaats vindt. Het is prachtig, helaas is het echt Engels weer, het miezert maar niet getreurd, je kijkt je ogen uit. Wat een grandeur. Hele mooie trappetjes overal, mooie boulevard en natuurlijk prachtige winkels met alle dure merken. Snel maken dat we weg komen maar na eerst heerlijke pulpa, schelpen st Jacques en scampies gegeten te hebben.
image
We nemen de weg naar Saint Pied de Port, daar moet ik natuurlijk toch even kijken. De plaats waar de camino Frances begint. Er zijn wel een paar pelgrims die onderweg zijn en dat in deze tijd. Ik moet ontzettend nodig en mag gelukkig even in de alberque municipal. Daar is een Vlaamse vrouw die naar SdC loopt en is begonnen in Le Puy. En dat alleen en in dit jaargetijde.
We gaan door naar Roncevalles, over de Pyreneeën. Voor de meeste pelgrims de eerste etappe en gelijk een zware. Met de sprinter is het al een weg met duizend bochten en er ligt al behoorlijk wat sneeuw, gelukkig naast de weg. Roncevalles is heel klein en we rijden door naar Pamplona en staan nu weer op een camperplaats, zonder stroom. Wij en nog een camper.
Het is 5 km naar het centrum, dat doen we dus niet. Even een stukje lopen en dan onder de dons na eerste het lekker warm gestookt te hebben. Het is een afgelegen plek en er rijden steeds auto’s en busjes langs, de weg loopt dood en dat geeft toch niet zo’n lekker gevoel. Wat voor plek is dit.
Toch nog goed geslapen en het is hier al iets warmer, vandaag gaan we door naar Valencia

en de bedoeling is daar een paar dagen te blijven. Voorbij Zaragoza gaan we de weg af en komen in een klein gehucht en er is markt, 6 kramen. Ook een kleine panadoria waar ze een heerlijk soort warme cake-jes verkopen. In de plaatselijke kroeg zitten een paar oude baasjes of misschien zijn ze nog niet zo oud maar zien er alleen zo uit. Een van hen zit te slapen boven zijn krant. Een goed kop koffie, zoals je in Spanje gewend bent.
We komen door een afwisselend landschap, sommige stukken doen mij denken aan de weg naar Las Vegas, droog, dor en prachtige kleuren. We komen door het gebied van mijn favoriete wijn, de Rioja. We gaan voorbij aan Tudela, de op een na grootste stad van Navarra. Dat bewaren we voor een andere keer, er schijnen mooie wandelroutes te zijn.
Na ruim 500 km rijden komen we in de buurt van Valencia en gaan op zoek naar een slaapplaats waar we ook weer eens kunnen douchen. We vinden een prachtige camperplaats dichtbij Valencia. Deze is vorig jaar open gegaan en is zeker een aanrader, aardige plaatsen, electriciteit, gratis wifi en goed sanitair. We worden uitermate vriendelijk ontvangen en krijgen een kleine lezing over wat we zeker moeten gaan zien in Valencia. Hier blijven we wel een paar dagen, ook het weer is heerlijk.

13 Comments on “Sprintertje op reis in Spanje

 1. Oh jongens wat heerlijk. Het leert mij gelijk dat we wel een klein kacheltje moeten kopen. Zometeen maar eens op internet kijken. Geniet zou ik zeggen. Fijne kerstdagen een gezellig nieuwjaar en heel veeeeeeel liefde en gezondheid gewenst.

  Anneke en Ton

  Like

 2. Onze route langs de Landes kust, ruige zee. Wij gaan even linksaf richting Tarsac(Gers) om te onthaasten en het gras te maaien.Dan weer terug en op naar Salamanca.
  Jullie hebben wel een flinke ruk gemaakt in Spanje.Veel moois overgeslagen..
  Geniet !

  Aty

  Like

 3. Even meegereisd via Google. Zo het Sprintertje heeft al heel wat km’s gemaakt. De bus heet dus niet voor niets zo of zijn het de eigenaren? Heerlijk zeg en prachtig. Inmiddels ook lekker warm, overdag in ieder geval. Geniet ervan. Verheug mij nu al op de foto’s. Kus Heleen.

  Like

 4. Heel leuk om jullie te volgen, 12dec. En dan in het shirtje hier veel regen en wind. Geniet van alles liefs!!!! Nelly.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: