Waarloopjijwarmvoor doet dagje Rotterdam.

Rotterdam ga je niet zomaar een dagje naartoe, nee Rotterdam doe je. Het is een stad van doeners. We hadden nog een vrijreizendag dus waar kan je die beter aan besteden dan een triple naar de Maasstad. Het begint lekker. We lopen naar de bus die ons naar Utrecht brengt en vlak bij de hoek zien we hem rijden, gelijk de hartslag omhoog door het sprintje, staan we bij de bus wil de man toch wegrijden, kloppen op de deur en gelukkig hij doet open en we kunnen mee. Dan zit je toch met een lekker gevoel in de bus. Bijna bij Bunnik komen we in een file terecht, er staat 15 km op de A12 en er wordt massaal gekozen voor de sluiproute waar de bus standaard rijdt. Ruim een half uur vertraging, maar wat maakt het uit, alle tijd als je toch geen afspraak hebt. Er wordt ondertussen in de bus hard ge-appt naar school en werk om toch uit te leggen waarom je zolang bent. Zo een bus vol gsm gebruikende mensen moet toch wel een bron van straling zijn.
In Rotterdam aangekomen nemen we de achteruitgang van het nieuwe station en lopen we langs allerlei herinnerings plekken van mijn geliefde. Aan deze kant van het spoor zie je nog niet de gigantische gebouwen waar Rotterdam nu mee vol staat. Op het Weena staan mooie beelden en glazen gebouwen waar het hele plein zich in weerspiegeld.

P1070593
Dinsdag is de dag van de markt. Op deze markt is werkelijk van alles te koop. Van tweede hands artikelen tot aan de nieuwste gadgets. Viskramen met een sortering die je in een viswinkel echt niet ziet, vissen waar ik nog nooit van heb gehoord.

P1070595
En dan naar de nieuwe overdekte markthal, Jules Deelder noemde hem al “een hangaar voor zeppelins” maar hij is echt heel mooi en indrukwekkend. Een prachtig plafond en natuurlijk veel vaste kramen. Geen concurrentie voor de marktkooplui buiten dit is echt heel anders, eigenlijk heel luxe met hele mooie kwaliteits waren.

P1070596P1070601
Ik ben telkens als ik in Rotterdam kom weer onder de indruk van wat hier tot stand is gekomen. Rotterdammers zijn doeners zo van niet lullen, aanpakken.
Nog even lopen langs de binnenhavens en alle museum boten die er liggen, Bijenkorfje pakken, lekker drankje nuttigen en hapje eten. Toch weer ruim 18 km gelopen geeft mijn GPS aan.
Deze keer helaas geen tijd voor musea, James Bond in de Kunsthal, het wereld museum met de spannende expositie “the future of fashion is now”, ook niet naar de trendy wijk Katendrecht waar het vermaarde passagiersschip de Rotterdam ligt waar ik als 19 jarige kapper op heb gevaren.
Een dag Rotterdam doen is dus te weinig. Maak er gerust een stedentrip van.

En dan zijn we weer bij het prachtige station om de trein terug te nemen.

P1070615

One Comment on “Waarloopjijwarmvoor doet dagje Rotterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: