dagdromen en het Kromme RijnpadHet is vandaag prachtig weer en weer tijd om een stukje te lopen. Het eerste deel van het Kromme Rijn pad heb ik in januari 2014 gelopen dus het wordt de hoogste tijd om het tweede deel te lopen.Ik ga met de bus naar Odijk en begin daar met het pad. Dit is geen leuk stuk. Er wordt hard gewerkt om de Kromme Rijn iets te verbreden en er wordt nieuwe beschoeiing aangelegd. Maar dat niet alleen, je loopt pal naast de A12 en dat is echt geen pretje, wat een herrie. Na Bunnik wordt het stukken mooier en beter. De Kromme Rijn is hier op zijn mooist. Het jaagpad loopt langs de kronkelende rivier en nu hoor je alleen de vele watervogels. Ook dat geeft herrie, vooral de ganzen maar bij dit geluid voel ik mij senang. Het is vrijdag en nog stil op deze route. Een enkele hardloper met natuurlijk de koptelefoon over de oren en regelmatig naar het apparaatje aan de pols kijken of de tijd van de vorige keer weer verbeterd is, tenminste dat denk ik dan. Ik dagdroom hoe dat vroeger moet zijn geweest toen hier nog de trekschuit voer. Over het jaagpad sjouwend, kromme rug, heel toepasselijk langs de kromme rijn, om lading van Wijk bij Duurstede naar Utrecht te vervoeren. En dan laat in de avond thuis komen en stamppot met uitgebakken kaantjes te eten te krijgen. De avonden zijn al koud dus vroeg naar bed en tegen elkaar aankruipen. Van het lopen krijg ik nu al trek hoe moet dat met dat zware werk van toen dan wel niet geweest zijn. Dan die mooie buitens zoals Nieuw-Amelisweerd, Oud-Amelisweerd en Rhijnauwen De parken van de drie buitenplaatsen zijn verbonden en lopen in elkaar over. Alle drie zijn in goede staat en nog volop in gebruik. Helaas is het gebied door aanleg van de A27 een stuk kleiner geworden. Maar ook hier laat ik mijn fantasie de vrije loop. In mijn dagdroom ben ik op een groot dansfeest in een van de buitenplaatsen. Prachtig aangeklede vrouwelijke flirterende dames. Heerlijk eten en mooie wijnen. Zo dagdromend kom ik bij Oud-Amelisweerd waar nu een museum in is gevestigd met een expositie van de bekende multi-kunstenaar Armando. Hier kun je een rondleiding krijgen door zeer gemotiveerde vrijwilligers die echt alles weten van de geschiedenis van dit buiten, met als hoogtepunt het prachtig geschilderde gedecoreerde behang, je weet niet wat je ziet. In de tuin staat een soort hal waar je heerlijk koffie kunt drinken met allerlei lekkers. Ze verkopen hier speciaal brood gebakken in de veldkeuken, zalig. Doorlopend over het jaagpad kom je dan uit in Utrecht waar je natuurlijk wel een aantal uren kunt doorbrengen zonder je te vervelen. Het Kromme Rijnpad, gewoon een keer doen.

8 Comments on “dagdromen en het Kromme Rijnpad

  1. Het pad lopen,….echt vaker doen……. elk seizoen heeft z’n eigen bijzondere sfeer. Harrie, hoe zit het met die watervogels, vallen ze bij bosjes om????? Zijn zij de verspreiders van het gevreesde vogelvirus? Hopelijk mogen we blijven dagdromen dat het niet zo is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: