bont en blauw door optreden politie

Hartslag nu is een landelijk netwerk van vrijwilligers die allemaal een reanimatiecursus hebben gevolgd. Bij mij in Wijk bij Duurstede hebben we een dekkend netwerk van AED’s en ongeveer 160 vrijwilligers waarvan er iedere keer bij een 112 melding 20 een SMSje krijgen. 10 met het adres en 10 met de code van de AED. dit is dus vaak levensreddend. De ambulance doet er meestal langer over en de gecertificeerde vrijwilliger kan dan vast starten met reanimatie.
Afgelopen week was ik bij een vrijwilligersavond waar o.a. een film werd vertoond van een echte reanimatie op het strand in Australië. Drie jaar geleden heb ik zelf een hartstilstand gehad en door snel handelen van mijn geliefde, die direct 112 belde en de pure mazzel dat de politie in de buurt was ben ik goed gereanimeerd en er goed uitgekomen. Het meeste last heb ik gehad van de gekneusde ribben die je meestal overhoudt aan de reanimatie en je bent echt bont en blauw.  Maar ik ben dus echt blij met dit optreden van de politie. Als slachtoffer weet je niet wat er gebeurd, ik ben 10 dagen helemaal kwijt, maar nu op het filmpje was te zien wat er bij een hartstilstand gebeurd.
( onderstaand filmpje kan misschien als schokkend ervaren worden)

Heel confronterend voor mij maar nog meer voor mijn geliefde die alles weer herbeleefde. Na mijn herstel hebben we besloten om zelf een reanimatiecursus te volgen en ons aan te melden om actief deel te nemen als er een melding binnenkomt via 112. Er zijn nog steeds veel nieuwe vrijwilligers nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: