NVN camino de Santiago

Voorlopig wordt dit blog geschreven door Ivo. Hij is een van de deelnemers aan de tocht naar SdC voor nierpatienten en is getransplanteerd.

Ook vandaag lopen we een korte etappe. “Slechts” twaalf kilometer naar Palas de Rei. Omdat Harry zich vergist bij geven van aanwijzingen, lopen Ron en ik een paar kilometer te ver door. Geeft niet, we hebben nu wel al de stempel van het kerkje. Als je iedere dag niet minstens twee stempels ophaalt, krijg je geen oorkonde in Santiago. Ron is vandaag wel verlost van de rugzak van Marianne, die hij gisteren een hele tijd mee heeft gedragen. Net als Ria laat Marianne haar rugzak vandaag bezorgen bij onze volgende albergue. Toch heeft ze het ook vandaag weer zwaar. Ze blijft echter volhouden dat ze “er wel komt.” Wat een doorzetter! Iedereen is kort na het middaguur in Palas. We eten een broodje en gaan dan ieder iets anders doen. Ria, Marianne en Riet willen naar een spa, maar die houdt op dat moment net siësta. Ron en Petra verkennen het stadje, Harry gaat zich scheren, Hans doet wat boodschappen en werkt z’n werkmail af en ik zoek een rustig plekje op net buiten Palas. Harry heeft gisteravond overigens nog een bericht gekregen over Marry, de Ierse vrouw die gisteren gevallen was. Ze heeft alleen wat hechtingen eraan over gehouden, en is alweer uit het ziekenhuis. Wij verwachten dat ze over een of twee dagen haar pelgrimage wel zal vervolgen. Morgen iets langere etappe, en er wordt in de middag regen voorspeld.

 

3 Comments on “NVN camino de Santiago

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: