De camino naar Santiago de Compostela

Hoewel de afstand vandaag minder lang is dan gister, blijkt het niet veel minder inspannend. Soms lijkt hel alsof er geen einde komt aan klimmetjes. En veel afdalingen zitten er vandaag niet in. Uiteindelijk stijgen we naar een hoogte van 700 meter. De route zelf loopt voor een groot deel langs een grote weg. Ook dit is niet heel inspirerend. Halverwege stuiten we ineens op een groepje dat rondom een Ierse vrouw staat die gevallen is. Ze heeft twee hoofdwonden, maar het lijkt erger dan het is. Riet en Ria verlenen eerste hulp, en een Spaanse camino-ganger belt een ambulance. Bij de koffiepauze spreken we nog Ann, een vrouw uit haar groep. Harry wisselt telefoonnummers uit, zodat we op de hoogte blijven. Na vierenhalf uur lopen bereiken we de albergue waar we gaan overnachten. Als we de kamer zien waar we met z’n allen slapen, wanen we ons bijna in een vakantiehuisje. Geen stapelbedden, maar “gewoon” voor ieder een apart bed met nachtkastje. Ook de douches bevallen uitstekend. De rest van de dag hangen we een beetje rond bij de albergue, drinken wat op het terras, en rusten uit voor wat nog komen gaat.

2 Comments on “De camino naar Santiago de Compostela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: