NVN looptocht naar Santiago de Compostela

imageDit blog wordt tijdens de Tocht voor nierpatienten naar Santiago geschreven door Ivo, zelf niergetransplanteerd.

Tja, wat valt er te vertellen over de dag van vandaag? Eigenlijk is er maar een woord voor: NAT. Het begint al bij Hans die na het ontbijt anderhalve liter water in de waterzak van zijn rugzak gooit. Binnen een minuut ligt het water op de grond; een lekkage. Dit tot groot ongenoegen van de dame achter de bar. We laten haar chagrijn achter en gaan op pad. Na mijn emotionele dag van gisteren begin ik vandaag fris en fruitig aan de voorlaatste etappe naar Santiago. Gisteren heeft Harry mij al een hart onder de riem gestoken, en vandaag laten meer mensen uit de groep weten onder de indruk te zijn van mijn ervaringen. Dat doet me erg goed. Ik heb er vandaag ook veel minder behoefte aan om alleen te lopen en het tempo dat de rest aanhoudt, voelt goed. Tijdens de eerste koffiepauze, na ongeveer een uur gelopen te hebben, begint het te regenen. En ophouden zal het niet meer doen totdat we in de albergue zijn aangekomen. Helaas kan de regenkleding niet in de rugzak blijven en moeten de hoezen om de rugzakken.

halve natuurlijk bij Ron, die als ex-marinier wel wat gewend is. Het regent namelijk niet hard. Toch is iedereen blij als we de albergue bereikt hebben. Voor het eerst deze tocht slapen we op een grote zaal met meer dan twintig bedden. Harry heeft ons al gewaarschuwd niet voor de bedden te kiezen die het dichtst bij de schuifdeur liggen. Dan hoor je namelijk iedereen die ’s nachts naar de wc moet of al om drie uur vertrekt, langslopen. Gelukkig zijn de bedden die het verst van deze deur liggen nog vrij. Een uur later zijn ook Marianne, Hans en Harry binnen. Als iedereen heeft gedoucht en schone (lees droge) kleren heeft aangetrokken, gaan sommige van ons op een bankje zitten dat uitzicht biedt op de trap naar boven. Het gestrompel van sommige mensen doet ons verbazen, en we vragen ons af waar dit door komt. Zijn dit mensen die al heel lang bezig zijn met de camino of hebben ze zich gewoon niet goed genoeg voorbereid? Het zijn namelijk vooral de jongeren die problemen hebben met recht lopen. Maar goed, ook zij zijn nog maar zo’n twintig kilometer verwijderd van Santiago. Nog maar een dag lopen en ons eerste doel is bereikt. Hopelijk blijft het morgen droog, maar de weersverwachting voorspelt weinig goeds.

4 Comments on “NVN looptocht naar Santiago de Compostela

 1. Kanjers zijn jullie.
  Inmiddels weten we dat jullie vandaag in Santiago aangekomen zijn.
  Morgen maar lekker genieten van jullie extra rustdag. Dik verdiend hoor!
  En succes op jullie verdere tocht.

  Like

 2. Fantastisch wat jullie met z’n allen gepresteerd hebben.Super.Daar moet op gedronken worden hi,ha ho !!!!!!! Geniet met volle teugen van jullie ervaringen.Verder behouden thuiskomst.Liesbeth

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: