Aankomst Santiago de Compostela

een trailer van de tocht naar Santiago de Compostela

We hebben besloten om vandaag maar direct door te lopen naar SdC. Bijna iedereen is in topconditie en het is volgens het boekje 20,5 km. De hemel moet het licht nog aansteken als we vertrekken uit Pedrouzo. We lopen weer in de gebruikelijke colonne maar al snel loopt het toch uit elkaar. Een paar behoorlijke klimmetjes maar het scheelt dat het nog niet zo warm is. Na 7 km onze eerste stop voor koffie en iets erbij. We scoren nog een paar stempels onderweg en het wordt warmer en warmer. In mijn hoofd had ik opgeslagen dat het vanaf nu vlak zou zijn maar ik heb schijnbaar iets weggestopt want we moeten nog behoorlijk de hoogte in. In Monte do Gozo zijn we nog 4,5 km verwijderd van SdC. We zien busladingen met mensen die naar het monument gaan kijken, 10 min eruit mogen en dan de bus weer in op naar het plein voor de kerk in Santiago. Wij gaan natuurlijk te voet, eerst vanaf de Monte super steil naar beneden, een echte kniekraker, het beste is nog om achterste voren naar beneden te gaan. En dan zijn we er, het is vrijdag dus zwart van de mensen. Bij het kantoor waar je de Compastela kunt bemachtigen staat een rij van een paar honderd mensen. We besluiten om morgen vroeg maar in de rij te gaan staan en nu eerst wat drinken en Se rugzak naar onze slaapplaats te brengen. De alberque is in een oud seminarie, giga groot, om er te komen moet je zeker 80 traptredes op en dan binnen naar de derde verdieping, oeiiiiii. Om te eten weer de stad in en daarna rondlopen en genieten van allerlei straatmuziek. Zaterdag heb ik afgesproken bij het busstation, waar een lid van de Spaanse nierpatienten vereniging mij op komt halen om mij naar Sarria te rijden waar het busje staat. Inplaats van 9 uur wordt het 10:15, maar met een cortado op het terras is ook dat wel uit te houden, je leert hier op de camino wel wat rust is.

De anderen gaan o.a. Naar de pelgrimsmis in de kathedraal met prachtig gezang en mazzel, het gigantische wierookvat gaat heen en weer in de kerk, werkelijk een prachtig gezicht, hij gaat bijna tegen het plafond aan. Morgen gaan we met het busje naar de plaats Cee en vandaar de laatste etappe lopen naar het einde van de wereld, Finisterre.

Foto impressie. Tik op foto voor groter formaat.

10 Comments on “Aankomst Santiago de Compostela

  1. En nu nog de mooie laatste etappe. Ik loop met jullie fantastische tocht mee.
    Hartstikke goed en een hartelijke groet, Heleen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: