Op weg naar Santaigo de Compostela

Melide is een saai stadje, grouw en grijs. Hier komen een paar camino’s bij elkaar en dat is te merken. We zijn toch redelijk vroeg en de alberque waar we willen overnachten is completo. Maar we vinden een ander en deze is ook weer heel mooi. 10 euro P.P. Met ligbad en bidet. Het is zeven

Mini alberque
Mini alberque

image

Paschalia
Paschalia
Peter M
Peter M
image
Bert
Tine
Tine
Ingmar
Ingmar
Gerda
Gerda
Peter J
Peter J

uur en we willen gewoon een lekker maaltje maar bijna alles is nog gesloten, hier wordt laat gegeten. We vinden iets dat open is maar die had beter gesloten geweest. Snelle hap en voor hier erg duur. De koffie, 43 en stuk tarte de Santiago die we ergens anders gebruiken maakt veel goed. € 4,50.

De volgende dag begint met een stevige klim Melide uit. Het is behoorlijk druk op de camino en we komen al steeds dezelfde mensen tegen. Een Amerikaans echtpaar, een paar hele drukke meiden uit Taiwan die van iedereen opnames maken en dan vragen waar je vandaan komt, Japanners, natuurlijk veel Duitsers. Het is vandaag ongeveer 15 km en dat is voor iedereen genoeg. We zijn in Arzua waar veel Alberques zijn. Nee alles is vol hoe is dat nou mogelijk. Uiteindelijk is er een mini alberque iets buiten de stad, de aardige hospitalero van de volle alberque belt die en hij komt ons ophalen in zijn aftands busje. Eerst de bagage en 4 personen dan de andere 4. We komen bij best wel een mooi gebouw en denken, nou niets mis mee, maar dat is schijn, er staan in een soort garage 10 stapelbedden, zo’n beetje tegen elkaar aan en dan nog twee extra matrassen op de grond. Hier gaan dus 22 mensen slapen in een kleine ruimte met twee toiletten en twee douches voor de vrouwen en mannen. Maar we zijn blij een slaapplaats te hebben. Wat veel goed maakt is het eten in een soort familiebedrijfje met de mama in de keuken. Heel lekker drie gangen en rode wijn en water voor 9 euro. We slapen goed en vandaag lopen we 19 km naar Pedrouzo. Peter M loopt met een blessure, het lijkt een soort zweepslag en Tine had voor ze ging al een ontsteking en die breekt nu toch ook weer op. Maar we zijn er bijna, morgen lopen we Santiago de Compastela binnen.

Het is een fijne groep om mee te lopen, goede gesprekken, lol en mooie verhalen.

5 Comments on “Op weg naar Santaigo de Compostela

  1. Fijn voor je Har, de leuke groep. Dat was dan bijna de eerste etappe. Zaterdag dus.
    Wel even rust voor je hoop ik voor dat de tweede groep komt.
    Veel plezier verder
    Liefs Cisca

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: