Op weg naar Santiago de Compostela

De storm viel toch wel mee want iedereen was snel onderzijl en geen kussengevechten. Jammer. Vandaag lopen we van Mecadoiro naar Ventus de Nanon een afstand van 18 km. De eerste koffieshop houden we in Portomarin, dit is een betrekkelijk nieuw stadje alleen de kerk is oud. Het plaatsje lag eerst op een andere plaats maar is onder water gezet door de aanleg van een stuwmeer, een hobby van Franco. Alleen de kerk is steen voor steen afgebroken en op de nieuwe plaats weer neergezet. Het is inmiddels behoorlijk warm geworden en we lopen stevig door. Niet veel horeca onderweg ennnnnnnn behoorlijk de hoogte in. We stijgen 400 meter. We lopen 19,5 km en doen daar precies 4 uur over, de echte looptijd. De sfeer blijft goed, maar iedereen is behoorlijk blij als we bij onze slaapplaats zijn. We hebben nu een kamer waar we alle acht in kunnen. Peter M gaat ver uit mijn buurt liggen want het schijnt dat ik de vorige nacht een aardig bos heb platgelegd. We zijn gelukkig op tijd binnen want een uurtje later barst er een flinke bui, kompleet met onweer los, de stroom valt uit en de eetkamer waar we zitten loopt het water zo langs de muur naar binnen. Binnen een paar minuten staat er een cm water op de vloer. Dat wordt weer allemaal opgedweild door de uitbaatster die trouwens twee opvallend mooie dochters in de bediening heeft werken. Er hangt een groot kapmes aan de muur voor als er opdringerige mannen zouden zijn. 

Vandaag, maandag is een rustdag, we lopen maar 12 km naar Pallas de Rei. Het is droog en na vijf km is er een alberque die wordt gerund door vrijwilligers van de pinkstergemeente. Peter M, Bert en ik lopen vooraan en gaan er naar binnen, krijgen koffie en maken een praatje. Tine die achter ons liep heeft dat niet gezien en loopt door. Als de anderen komen hebben we nog niet door dat Tine er niet is, we denken even aan  toiletteren, maar nee ze is door. We moeten haar bellen, maar dit is de camino, je moet je eigen weg gaan en we laten het zo. Pas in Pallas de Rei als we haar nog niet zien bellen we haar en ja hoor ze staat rustig te wachten voor de kerk waar je een stempel kunt krijgen. Geen centje pijn en heerlijk alleen gelopen met je eigen gedachten, goed gedaan Tine. Om in SdC je Compostella te krijgen moet je minstens t

Stempelkaart
Stempelkaart
Noodweer
Noodweer
Paella
Paella
Portomarin
Portomarin

wee stempels per dag hebben, we gaan dus overal naar binnen om een stempel te bemachtigen.

Hier in P d Rei hebben we weer een eigen kamer voor ons achten, omdat we uit Holland komen krijgen we de oranje kamer.

Morgen lopen we naar Melide een afstand van 15 km.

2 Comments on “Op weg naar Santiago de Compostela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: