Camino de Santiago

Ringggggg, piep piep, de wekker, verdwaast probeer ik mijn ogen te openen. kwart over twee, wie bedenkt nu dat je om 4 uur op Schiphol moet zijn. Ik dus. Het is gelukt, ik word door mijn lief weggebracht en daar staan we dan. Zeven partners van nierpatiënten die een deel van de Camino naar Santiago gaan lopen. In Porto regent het, het zal toch niet. Maar de verwachting voor morgen, onze eerste loopdag is goed. We zijn nu in het leuke oude stadje Sarria, op 115 km van SdC. We verblijven in een mooie alberque, vierpersoons kamers. We zijn met drie vrouwen en 5 vijf mannen. Dus ik offer mij op om bij drie naar het schijnt snurkende vrouwen te slapen.En ja

alle drie op verschillende manier snurken en ikzelf ook natuurlijk, tenminste aan mijn mond te voelen de volgende ochtend.

ik hoor een flinke klop op de deur en schrik alweer wakker, het is 10 voor acht en om acht uur zouden we ontbijten, het wordt half negen. We ontbijten voor 5 euro, dat zijn echt andere prijzen dan in Nederland. Espresso 1 euro, glas wijn 1,10 euro en ga zo maar door. Om negen uur beginnen we aan onze eerste etappe. Klein stukje omhoog en dan flink omlaag. Nu is het hier altijd, als je omlaag gaat moet je daarna weer fors omhoog. Het is echt een klimdag, maar mooiiiiiii. Het weer kan niet beter, de sfeer is fantastisch, iedereen loopt te genieten, maar vindt het ook behoorlijk pittig.Zoals gepland stoppen we na 18 km, mooi voor de eerste dag. We zijn op een afgelegen plekje in een leuke alberque. We hebben een 6 persoons kamer en twee plekken op een andere kamer, we besluiten om twee matrassen op de grote kamer erbij te doen en dan gezellig met ons eigen groepje op een kamer. Ben wel benieuwd of er nog een kussen gevecht komt want we zijn wel uitgelaten, storm op komst? Ik kan even niet de adapter voor mijn fototoestel vinden dus de echte foto’s komen nog. Onderstaande foto’s zijn van de alberque.

k

2 Comments on “Camino de Santiago

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: