Canada here we are deel vier.

Wat valt er te zeggen over de “Canadees”.
Kom je in een winkel dan hoor je direct, how are you today, in een bar, restaurant, of zomaar iedereen vraagt dat aan elkaar, je wordt er kompleet gestoord van. Ik ben benieuwd wat er gebeurd als ik zeg dat het “klote” met mij gaat. Het lijkt vriendelijk maar het zegt natuurlijk niets. In Canada is net als in Amerika alles groter, auto’s, de koppen koffie, je besteld een kleintje maar dat is voor onze maatstaf een behoorlijke grote. Eieren, de kleinste verpakking 12 stuks, zelfs het wc papier is breder. Het is wel allemaal schoon op straat, dat wordt goed bij gehouden en meestal mooi onderhouden huizen met keurige grasvelden. Tenminste dat is zo in Ontario. We zijn nu in Montreal , Québec, dat is echt Frans, wat losser allemaal. De grote grasgazons zijn niet meer zo kort geschoren als in Ontario.
Ottawa is de hoofdstad van Canada en er wonen 5 miljoen mensen.
imageHet water komt van hoog, je moet zeven sluizen door om in de rivier te komen. Toen besloten werd dat tot verdriet van Toronto en Kingston dat Ottawa de hoofdstad was is men als een gek gaan bouwen aan de stad, veel grote gebouwen en monumenten.

imageDat is nog geen 160 jaar geleden, die gebouwen lijkenimage veel ouder. Het is hier trouwens nu bloedheet en iedere dag reizen gaat je niet in de koude kleren zitten, dus we gaan een rustdag inplannen. We slapen nu in een appartement op de 8ste verdieping met mooi uitzicht op de rivier. imageHet strand is 10 minuten lopen, het is natuurlijk geen Scheveningen of de copacabana, maar voor een rivier is het goed te doen. Veel erg witte mensen met rood haar, waar zouden die voorouders toch vandaan komen en hele bruine mensen die languit in de zon bakken. imageEn deze zo’n is behoorlijk verraderlijk, je bent voor je er erg in hebt verbrand. Maar het was een lekker dagje, een heerlijke cocktail op het terras en een lekker bed. Morgen gaan we weer verder naar Montréal. Onderweg zie ik in een tuin nog een rij tulpen staan, er woont vast iemand met Nederlandse voorouders.image image

Wordt vervolgd.

 

3 Comments on “Canada here we are deel vier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: