Canada her we are deel 3

We nemen voorlopig afscheid van nicht Corrie, we zien haar weer over een paar weken op Nova Scotia en vertrekken naar Toronto. Met de auto naar een buitenwijk en dan met de Subway naar down town. Je weet niet wat je ziet, de ene toren nog hoger dan de andere het lijkt New York wel.

image

 

Wat echt opvalt is dat je zoveel mensen op straat ziet eten of drinken, iedereen heeft wel wat in zijn handen, was het vroeger een sigaret dat is nu dus eten of koffie van Tim Horten of Starbucks. Beide trouwens niet echt mijn koffie.

Het weer is vanochtend redelijk bewolkt maar nu begint de zo’n te schijnen en we besluiten om 447 meter de hoogte in te gaan en wel op de CN tower. De wachttijd bedraagt 30 minuten dat valt dus mee.

20140822-211828-76708680.jpg
Het is goed dat er een lift is want anders moet je 2506 traptreden lopen. Boven heb je natuurlijk een prachtig zicht op de wijde omgeving. Je kunt nog even op een dikke glasplaat gaan staan en ziet dan helemaal de grond onder je, voor mensen met hoogtevrees niet echt prettig.

20140822-213044-77444957.jpg
We verlaten Toronto weer en rijden vast een stukje richting Ottawa.
We slapen vannacht in een motel en vragen waar we nog iets kunnen eten, dat kan bij het Zwitserse chalet, je verwacht dan echt iets Zwitsers maar het is zoals zo veel andere restaurants een kale bedoening. Het ontbijt wat we voorgeschoteld krijgen bevat alleen maar zoete dingen, je kunt zelf wafels bakken, muffins, koek, cake en nog veel meer zoetigheid. Dat doen we niet meer.
We rijden vandaag over een schiereiland met duinen en zandstranden, maar wat zijn we in Nederland verwend met die mooie duinen en ons lange strand. Dit insect een bezienswaardigheid, jemoet het gezien hebben.

20140822-214508-78308386.jpg
Vanavond maken we voor het eerst gebruik van een adres via airbnb, je huurt dan iets bij een particulier. Vandaag in Picton, een vrijstaande bungalow bij een alleenstaande jonge man. Toen wij kwamen was het bed nog helemaal leeg en hij moest anderhalf uur weg. Hij was dus weg om de was te doen, de lakens waren nog warm van de droogtrommel. Wel een schoon bed maar verder was het goor, ik kreeg een allergische reactie van de stof. Hij is houtkunstenaar en maakt prachtig werk maar schoonmaken is zeker geen hobby.

20140822-215312-78792455.jpg
Morgen maar eens bij een vrouw proberen misschien is dat beter, het is trouwens wel lekker goedkoop. Voor de prijs van een nacht motel kun je drie nachten slapen via airbnb.
Picton is een leuk stadje met een heuse haven, we gaan via rustige weggetjes richting Kingston, deze stad had vroeger de intentie de hoofdstad te worden maar dat instiet doorgegaan, het straalt nog wel grootheid uit. In het gebied waar we doorheen trokken is in het verleden veel gevochten. Fransen, Amerikanen en Engelsen. Het is een erg conservatief gebied.
Veel meren waaronder ook een soort bergmeer, bij bepaalde wind zie je openingen in het water en dat zijn een soort watervallen, het is nog steeds een raadsel hoe dat mogelijk is.
De plek waar we nu slapen is wel iets anders dan gisteren. Een heerlijk huis en lekker schoon, de vrouw van dit huis slaapt vannacht ergens anders dus we hebben de beschikking over het hele huis. L
Fijne keuken en de was is ook weer gedaan.

 

20140822-220822-79702988.jpg
Morgen naar Ottawa.

6 Comments on “Canada her we are deel 3

  1. Hoi reizigers,
    Nog geen week onderweg en al zoveel gezien en zoveel indrukken. Ben net m n bed uit en zit aan de koffie en lees deel 3 van je verslag nou ik heb voor vandaag m n lach portie al gehad ha ha . Zie sommige situaties echt voor me. Zoetigheid en houtbewerker.huiver en lach. Lieve reizigers geniet ze verder en tot volgende verslagen xox

    Like

  2. Ik volg je op je reis! Die stoelen van op die foto vind ik geweldig! Nova Scotia is heel mooi, en je moet sowieso door Amherst als je NS binnenrijdt. Mijn zoon en schoondochter werken beiden in Amherst beiden in het winkelcentrum. Mijn zoon is Manager bij pets unlimited, en schoondochter werkt in de drugsmarket. Wie weet moet je wel eens naar Walmart ;). Ze wonen op zeven kilometer van Amherst in Salem. Maar ze vertrekken op 20 september naar Europa en ook naar Belgie uiteraard. We gaan hen ophalen in Londen en blijven daar dan samen voor drie dagen. In Nova scotia is Lunenburg heel mooi, the coves, en de cabottrail ook uiteraard. Als je nog info wil, je weet me wonen! Veel plezier nog!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: