Canada here we are deel vijf

imageIn Montréal hebben we een airbnb gevonden in de wijk petit Itali. Onze gastvrouw is een enthousiaste jonge vrouw, Melissa. Zij werkt bij de “VVV” dus kan veel vertellen over haar stad en

ook niet onbelangrijk, ze weet de leuke eettentjes. We blijven hier twee nachten. Op onze aankomstdag gaan we nog even met de auto de mont Mont Montréal op en zien op het hoogste punt een prachtige view over de stad.Zoals je wel in films ziet, allemaal auto’s geparkeerd met verliefde stelletjes die romantisch van de ondergaande zon en elkaar genieten. Er staat een grote Amerikaanse cabrio met daarin een stelletje met een grote fles champagne en lekkere hapjes. Die lekkere hapjes worden trouwens ook geserveerd aan de “wilde” wasbeertjes die in groet getale rondlopen.

image

 

 

 

 

 

 

We eten in een Indiaas restaurant, het leuke daar is dat je zelf je drank moet mee nemen. Iedereen komt met bier of wijn binnen, gelukkig had Melissa dat al gezegd, zodat ook wij niet op een droogje zaten. Montréal is een gezellige stad, leuke straatbandjes en om te zien grote indrukwekkende kerken en gebouwen.

We hebben nu drie grote steden gezien en het is wel genoeg zo, dus image image imagegeen Québec meer, wat meer het land in. We komen in Baie-Saint-Paul en ook weer via airbnb een B&B, deze keer bij Diana, een moeilijk op leeftijd te schatten aardige vrouw, ik heb wel lopen vissen maar ze gaf geen krimp. B-S-Paul is een wat ze noemen kunstenaarsdorp met veel galery’s en leuke winkeltjes. Een van de oudste straatjes van Canada schijnt hier te zijn.   image  Het ligt prachtig aan de rivier en bij een nationaal park.We gaan in dat park een trail lopen. Het is maar 9 km en je zou er vier uur over doen, lijkt lang maar in 4 km stijg je 500 meter, dus best wel pittig en boven heb je een prachtig uitzicht. Het was lekker warm en op de helft zagen we allemaal mensen met dikke kleding en handschoenen naar beneden komen????????boven heel erg koud, een snijdende wind dus eigenlijk had ik die handschoenen ook wel gewild.

Het was een leuk tochtje en je voelt je benen ook weer eens. We waren twee nachten bij Diana en wat een verwennerij, een ontbijt met een culinair tintje, eetbare bloemetjes en heerlijk vers fruit.

image

Na een warm afscheid van Diana rijden we over een prachtige weg, een zoal ik mij ook had voorgesteld van Canada, mooie wegen die op en neer gaan met mooie vergezichten en dikke bossen. De huisjes aan de kant natuurlijk allemaal met een overdekt balkon en schommelstoel, genieten.We gaan nu naar Tadoussac. Hier gaan we proberen om walvissen te spotten.

(wordt vervolgd)

 

 

3 Comments on “Canada here we are deel vijf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: