jaarlijkse zussen en broerdag

Het is weer tijd voor het jaarlijkse uitje van mijn twee zussen en ik. Dit jaar is mijn jongste zus(je) aan de beurt voor de organisatie. Je weet nooit van te voren wat we gaan doen maar nu moet ik mijn fiets meenemen dus ik neem aan dat we niet gaan skiën of parachutes springen. Mijn vermoeden blijkt te kloppen, we gaan een stuk fietsen. Nu zijn we alle drie in de gelukkige omstandigheid dat we elektrisch ondersteunende fietsen hebben. We gaan op pad en mijn zusje zegt: nee niet weer pech met mijn fiets, ik trap mij rot en kom niet vooruit, zelfs op de sportstand blijkt het nog moeilijker te gaan. Na anderhalve km stoppen we en met “kenners” blikken bekijken we de fiets, ziet er mooi uit, goed in de lak dus wat zou er nou moeten mankeren. Ik opper om de accu er eens uit te halen en er weer opnieuw in te schuiven, misschien helpt dat. Ik hoor een schreeuw, NEEEEE, ik ben de accu vergeten, die zit nog in de oplader. Terug naar huis dus en opnieuw beginnen. Maar dan beginnen we aan de mooie route, langs de meanderende Eem, de met hoge hekken, camera’s, driedubbel schrikdraad omgeven residentie van onze gepensioneerde vorstin, dus nu princes Beatrix, ,mooie smalle bospaadjes en natuurlijk herlijke terrassen. Na zo’n 20 km zegt mijn zusje: Ik ga toch eigenlijk niet lekker, het trapt zo zwaar, zouden mijn banden soms niet hard genoeg zijn. Inderdaad, behoorlijk zacht, benzinestation opgezocht en oppompen maar, daarna gaat ze als een speer.

Mooie route, koude droge witte wijn, palmpje, heerlijk eten en ruim 50 km in de benen kun je met recht zeggen, het is fantastische dag geweest. Volgend jaar is het mijn beurt om iets te organiseren, suggesties?

6 Comments on “jaarlijkse zussen en broerdag

  1. Joh geinig jullie waren in mijn achtertuin aan het fietsen. Volgende keer mag je ook wel even op ons terrasje komen zitten hoor. Suggestie: dagtocht kanoeen in Giethoorn of Loosdrecht..Beide fantastisch
    Groet liefs a & t

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: