HAAN on tour—Villablanca

Het is maar twintig km van de vorige plek. Dat was Portugal en nu Spanje maar ik voel mij direct een ander mens. Wat is dat toch apart. Na de drukte van de kust met overal om je heen lawaai is de rust hier een verademing. We rijden in een half uur van het drukke plaatsje Vila Real de San Antonio naar het zoals de naam al aangeeft het witte dorpje Villablanca. Net iets buiten de dorpskern staat op een heuvel een Ermita. Als wij aan een Ermita denken denken we aan een goede plek om Sprintertje te parkeren en er een tijdje te verblijven. Dat klopt hier ook weer. Mooi vlak terrein met een geweldig uitzicht. Er zijn geen voorzieningen alleen een grote vuilcontainer.

Heerlijk plekje

Het is een gebied van landbouw en veeteelt. Een oude geitenhoeder met twee stokken en zijn stokoude hond passeren ons met een kudde geiten. De vrouwtjes met zware, gevulde uiers. De jonge geitjes springen dartel in het rond en proberen de lekkerste hapjes blad uit een boom te halen. De hond vindt het allemaal best, hij zoekt een lekker plekje in de schaduw en doet een dutje.

De geiten gaan naar huis

Ons dutje duurt iets langer en wel de hele nacht. Geen geluiden van buitenaf alleen de zachte ademhaling van mijn lief. Maar die heb ik maar kort gehoord want ook ik was zo weg.

Voor niks gaat de zon op en zo is dat hier ook. We staan gratis en de zon komt om 8:38 uur zomaar te voorschijn. Het is nog wat fris maar dat verdwijnt snel. We lopen naar het dorp met nog een jasje aan. Was niet nodig geweest.

Villablanca is een keurig dorp. Rechte straten, kerk met toren, pleintjes en veel cafe’s. Op de toren hebben ooievaars nesten gemaakt en ze klepperen er lustig op los.

Ooievaars op de toren

Het leven speelt zich af buitenshuis. Bij de cafe’s zitten vrouwen gezellig aan de koffie. Het maakt ook niet uit dat je geen tweede kopje bestelt al zit je er uren. Het is een sociaal gebeuren.

Gezellig babbelen met een kopje koffie erbij

We zien veel mensen in een rolstoel buiten zitten en allemaal met een begeleider met witte broek. Het lijkt of er hier anders met ouderen wordt omgegaan dan in het “sociale” Nederland waar alles om geld schijnt te draaien.

We blijven hier nog een nachtje. Het is inmiddels 22 graden. Voor ons prettig maar het is niet goed. Het is 7 graden warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. Gelukkig heeft het vorige week behoorlijk geregend en het is te hopen dat ze dat water een beetje kunnen vasthouden.

Veel huizen hebben prachtig aardewerk op de hoeken van het dak
Daar staat hij dan
Welterusten

11 Comments on “HAAN on tour—Villablanca

  1. prachtig Harry de omgeving het dorp de rust en de stilte op die mooie geiten na , jullie weten de plekjes wel te vinden en wij hier mogen mee reizen dank je wel😴

    Geliked door 1 persoon

  2. Heerlijk om Jullie zo te kunnen volgen, zo relaxt allemaal terwijl mijn agenda weer vol is met andere activiteiten. Geniet van al het moois wat je nog tegen gaat komen en van de warmte.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie